В Києві оголошені переможці IV Міжнародного кінофестивалю «Світло»

01.03.2018 16:58 9

В Києві оголошені переможці IV Міжнародного кінофестивалю «Світло»

IV Міжнародний кінофестиваль «Світло» відбувся 25-26 лютого 2018 р. В одному з найстаріших кінотеатрів Києва – «Кінопанорама», глядач мав можливість впродовж двох днів насолоджуватись якісним кінопродуктом, роботами різноманітними за жанром та змістом, але об’єднаними однією метою – зробити світ кращим, стверджують організатори.

Серед 3000 заявлених на конкурс робіт було відібрано 45 найкращих, які й були представлені на суд журі та глядачів. Більшу частину програми кінофестивалю складали роботи українських кінематографістів. Це говорить про те, що українське кіно має таки майбутнє і активно відроджується. Також, цього року були представлені цікаві роботи режисерів з інших країн світу – Англії, Італії, Румунії, Франції, США, Норвегії, Індії.

Роботи спонукали глядачів до роздумів на важливі, актуальні теми – цінність людського життя, милосердя та любов, небайдужість, як виживати та не втрачати надію в жорстких умовах сьогодення. Не обійшлося й без гумору. Кумедні історії про пошуки кохання або вирішення особистих проблем, змусили сміятись всіх присутніх в залі. Документальне кіно було представлене різноплановими роботами, які не залишили нікого байдужим, наприклад, остання кіносповідь Лесі Гонгадзе про любов до своїх синів, історичний фільм про наслідки Реформації у Європі, а також розповідь про війну на Сході очима маленьких жителів Донбасу.

Найбільша номінація за кількістю представлених робіт цього року – ігровий короткометражний фільм - 18 робіт. Набагато більше, в порівнянні з минулими фестивалями, якісних, актуальних соціальних роликів. Також, не підвела анімація, до речі не тільки дитяча. Анімаційна робота «Freedom» румунських режисерів дуже доречна для нашої країни та змушує замислитись про важливу тему – вибір лідерів країни та наслідки цього вибору.

Журі

Всі призери та переможці отримали свої нагороди.

На цьому кінофестивалі два фільми на християнську тематику одержали нагороди – короткометражний документальний фільм «Реванш XXI» про історію Реформації в Європі режисера Світлани Тимошенко та короткометражний ігровий фільм «Абігель» режисера Віри Микайленко із США, який одержав спеціальну премію журі «За популяризацію вічних цінностей».

Світлана Тимошенко

Віра Микайленко

Мета кінофестивалю «Світло» - нести добро в серця людей, скеровувати їх до вічних, загально людських цінностей.

Дивись світло

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/70278/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрые кредиты онлайн Качественная детская обувь оптом по доступной цене Детективные агентства в Одессе. Ошибки при выборе частного детектива Критерии выбора казино онлайн Украина: комплексный анализ базовых показателей Хороший юрист по алиментам

Публикации