В Києві оголошені переможці IV Міжнародного кінофестивалю «Світло»

01.03.2018 16:47 9

В Києві оголошені переможці IV Міжнародного кінофестивалю «Світло»

Серед 3000 заявлених на конкурс робіт було відібрано 45 найкращих, які й були представлені на суд журі та глядачів. Більшу частину програми кінофестивалю складали роботи українських кінематографістів. Також цього року були представлені цікаві роботи режисерів з інших країн світу – Англії, Італії, Румунії, Франції, США, Норвегії, Індії.
Роботи спонукали глядачів до роздумів про цінність людського життя, милосердя та любов, небайдужість, про те, як виживати та не втрачати надію в жорстких умовах сьогодення. Документальне кіно було представлене різноплановими роботами, наприклад, це остання кіносповідь Лесі Гонгадзе про любов до своїх синів, історичний фільм про наслідки Реформації у Європі, розповідь про війну на сході України очима маленьких жителів Донбасу.
Найбільша номінація за кількістю представлених робіт цього року – ігровий короткометражний фільм. На цю номінацію було представлено 18 кінотворів.

Незважаючи на відсутність вже звичних для кіносцен вульгарщини, насильства, інтриг, тобто спотворених, низинних проявів людської суті, зал обидва дні кінопоказів був заповнений, що, за словами організаторів – ВГО «Спілка християнських письменників України», свідчить про зростаючий попит суспільства на чисте мистецтво.
Кінофестиваль «Світло» підтримує Київська міська державна адміністрація та Міністерство культури України, представники яких завітали на відкриття події. З привітальним словом до організаторів, учасників та глядачів звернувся Павло Білаш, начальник Управління сценічного та візуальних мистецтва Міністерства культури України та представники КМДА і Київради – Діана Попова, директор Департаменту культури, та Вікторія Муха, голова постійної Комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики. У свої виступах вони говорили про важливість тієї місії, яку взяв на себе кінофестиваль «Світло», а саме, нести добро в серця людей, скеровувати їх до вічних, загально людських цінностей.
Всі призери та переможці отримали свої нагороди. Зокрема, Гран-прі отримав фільм «Ґолден Лав» режисера Павла Острікова (Україна). Крім того, два фільми на християнську тематику одержали нагороди – короткометражний документальний фільм «Реванш XXI» про історію Реформації в Європі режисера Світлани Тимошенко та короткометражний ігровий фільм «Абігель» режисера Віри Микайленко із США, який одержав спеціальну премію журі «За популяризацію вічних цінностей».
Більш детальну інформацію про переможців кінофестивалю можна одержати на його сайті.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем обувь под платье: совет эксперта Вивіз будівельного сміття: як не переплатити? - поради від "Мотор-М" Лазерная стоматология в Полтаве Играйте в слоты без регистрации Белоснежная улыбка – залог успеха

Публикации