В Енергодарі на Запоріжжі греко-католики збудують свій храм і чекають на будівництво храму УПЦ КП

23.11.2017 21:21 18

В Енергодарі на Запоріжжі греко-католики збудують свій храм і чекають на будівництво храму УПЦ КП

У невеличкій капличці проводяться богослужіння та зустрічі, сюди привозять ікони, запрошують гостей, тут збираються парафіяни та їхні діти, усього близько півсотні осіб. Розширення стало необхідністю, а будівництво храму – потребою.
Парафія отримала від місцевої влади дозвіл на виділення земельної ділянки під будівництво храму, і зараз іде процес створення проекту. У будівлі мають поєднатися традиції західноукраїнської церковної архітектури та козацької. Також необхідне приміщення, в якому будуть проводитись зустрічі, різноманітні заходи, де розташується омріяна недільна школа тощо. Це все за проектом розміститься на цокольному поверсі, а вже вище розміститься приміщення для богослужінь.
Кошти будуть збирати таким чином. Частину нададуть багатші парафії, в тому числі — закордонні. Частину доведеться відшукувати власними силами. У отця Олександра є кілька ідей щодо залучення благодійників. Наприклад, кожному, хто зробить внесок, буде надано посвідчення про це, таким чином, кожен зможе придбати «свою цеглинку» для храму.
Дружина отця Олександра пані Ольга розповіла, що сьогодні в Енергодарі є спільнота «Матері в молитві», проводиться робота з катехизації дітей та дорослих. Є й молодіжні утворення, наприклад, «Молодь Христова», яка прагне працювати на розвиток парафії. Тому, отримавши власне приміщення, церква буде розвивати свій функціонал.
"Сподіваємося, що греко-католицький храм стане не лише місцем духовного єднання парафіян, а й окрасою нашого міста, а ще – будемо чекати на будівництво храму Української Православної Церкви Київського Патріархату", — пише прес-служба Донецького екзархату УГКЦ.

Також 21 листопада відбулося освячення церкви-каплиці Святого Володимира Великого УГКЦ у Запоріжжі. Чин освячення здійснив владика Степан (Меньок), екзарх Донецький, у співслужінні з єпископом-помічником Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Яном Собіло.
У спільному богослужінні взяли участь священики, представники різних монаших згромаджень та релігійних конфесій. Зійшлося на спільну молитву і чимало містян із самого Запоріжжя та околиць. Серед присутніх були також представники міської влади та різних громадських організацій.
Звертаючись до присутніх, владика Степан наголосив на тому, що постать хрестителя України св. князя Володимира Великого покликана об’єднувати українців.
«Бог завжди один для всіх – як і в часи князя Володимира, так і сьогодні. На головній іконі св. Володимир зображений з тризубом хрестоподібної форми, що свідчить про важливість Бога та релігійного виховання в житті кожної людини, а за це відповідальні насамперед сім'я, школа, церква», - повчав владика.
Новоосвячена каплиця знаходиться за адресою: проспект Металургів, 1А, парк імені Сагайдачного за ПК ЗАлК.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Доставка цветов курьеров в Химки: красивые букеты по лучшим ценам Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Сильная личность примеры великих людей Монтаж теплого пола: подготовительные работы Как освоиться иностранцу в Украине?

Публикации