В Андріївській церкві відреставрували старовинну ікону

25.09.2019 23:22 3

В Андріївській церкві відреставрували старовинну ікону

У вівтарі Андріївської церкви в Києві завершили реставрацію ікони "Таємна вечеря" (XVIII ст. полотно, олія). Про це повідомив заступник гендиректора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко, пише Сегодня.

"Виконана відповідальна і копітка робота. Цікаво, що через розміри ікони (8,3 м2) і обсяги позолоченого різьбленого обрамлення транспортування її до майстерні було неможливе, тому всі реставраційні роботи майстри проводили безпосередньо на об'єкті", – написав Кириленко на своїй сторінці в Facebook.

Раніше в Андріївській церкві закінчили реставрацію надпрестольної стіни, яка складається з декількох колон і є унікальною пам'яткою XVIII століття. Це вівтарна частина храму, і після реставрації вона виглядає дуже красиво і незвично.

Нагадаємо, що церква поки що працює тільки як оглядовий майданчик. У храмі триває безпрецедентна реставрація – відновлюють буквально кожен сантиметр, від фасадів до старовинних ікон. Припиняти роботи після того, як було ухвалене рішення про передачу церкви в користування Константинополю, не будуть. Реконструкцію планують завершити у 2020 році. Храм юридично з 1968 року є музеєм. З 2001 року, згідно з постановою Кабміну, переданий у тимчасове користування Українській Православній Автокефальній Церкві.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/77262/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ставки на спорт: от новичка до профи Ребенок с умными часами всегда под контролем Монастыри России православные действующие Мебель недорого в Киеве Электрические штабелеры: что это и зачем?

Публикации