В академії УПЦ КП відбувся круглий стіл "Становлення УПЦ Київського Патріархату у 20-21 стт. Автокефалія: причини та наслідки"

06.11.2018 0:18 9

В академії УПЦ КП відбувся круглий стіл

Круглий стіл вступними словами розпочав доктор богословських наук, завідувач кафедри богослів’я та філософії прот. Костянтин Лозінський, який наголосив, що в Україні зараз відбуваються події важливого історичного значення, а шлях Церви до автокефалії – це тільки початок праці над власною ідентичністю і розвитком свого.
З основною доповіддю виступив доцент кафедри богослів’я та філософії, кандидат богословських наук Костянтин Москалюк, який розповів про богословські підвалини автокефалії та історичні перешкоди, які пройшла УПЦ КП, на шляху до визнання автокефалії. Особливу увагу К. Москалюк звернув на роки діяльності патріарха Філарета.
Після виступу студенти 4-го і 5-го курсів разом із організаторами події та завідувачем кафедри церковно-історичник і практичних дисциплін, кандидатом богословських наук, доцентом Святославом Чокалюком взяли участь у дискусії, де основними питаннями були: "перспективи розвитку УПЦ Київського Патріархату у зв’язку з виходом з штучно створеної російською Церквою ізоляції; важливість постійного Євхаристійного життя для кожного з членів Церкви".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Приятное времяпровождение с огромнейшим количеством подарков и призов Купить фотообои по лучшей цене Технологическая оснастка по лучшим ценам Вчимо англійську швидко та ефективно Рискуйте и получайте множество призов

Публикации