В Австралії відбулися панахиди у пам’ять про Героїв Революції Гідності

27.02.2019 5:21 0

В Австралії відбулися панахиди у пам’ять про Героїв Революції Гідності

Поминальні панахиди і молебні за загиблих під час Революції Гідності та за мир в Україні відбулися у парафіях Єпархії Української Греко-Католицької Церкви в Австралії та Новій Зеландії, інформує єпархія у Facebook.

«Члени української громади у місті Джилонг зібралися разом в українській церкві, аби вшанувати Героїв Небесної Сотні», - йдеться у повідмоленні.

У м. Ардірі також відбулося поминальне богослужіння:: «Ми молимося за Небесну Сотню. Панахида за душі тих, хто 5 роів тому загинув у Києві за право, свободу та демократію в Україні. Вічна пам’ять!»,

Представники Українського католицького університету (УКУ), які перебували з візитом у єпархії, відвідали службу в кафедральному соборі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Мельбурні.

«У неділю, 24 лютого, під час ранкової Святої Літургії парафія Покрови Матері Божої у Ньюкаслі буде молитися за поранених і померлих. Після завершення Святої Літургії під час панахиди ми помолимося за упокоєння всіх загиблих під час Майдану Незалежності» - написав о. Павло Березнюк.

«Урочисті поминальні служби розпочалися 17 лютого в Канберрі. Українці столичного регіону зібралися у своїх парафіях - храмах УГКЦ святого Володимира та УПЦ святого Миколая, щоб разом із представниками посольства вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, помолитися за їх душі та згадати їхній подвиг», - йдеться на сайті catholicukes.org.au. Зазначається, що багато українських громад в Австралії відгукнулися на заклик Посольства України та Союзу українських організацій Австралії (СУОА) і зібралися у своїх осередках та парафіях, щоб віддати шану героям Майдану.

Нагадаємо, що 15 лютого голова СУОА Стефан Романів оголосив акцію скорботи «Біль не стихає...» до п’ятої річниці загибелі Небесної Сотні. На своїй стороінці у Facebook він закликав «представників українських організацій, установ, всю українську спільноту і прихильників України вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні і всіх Героїв Революції Гідності, які творили новітню історію України, які віддали своє життя, захищаючи права і свободи людини, ідеали демократії та європейське майбутнє України».

Голова СУОА також звернувся «до отців духовних усіх українських церков в Австралії запалити Свічки пам’яті та провести молебні і поминальні панахиди за душі Героїв та мир в Україні у неділю, 24 лютого 2019 року». Про це повідомляє Укрінформ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/74865/

Следующая новость
Предыдущая новость

Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Удобные и теплые зимние куртки для мужчин Ответы на основные вопросы о ЭЦП в системе электронного документооборота Интернет-магазин автозапчастей фав Какому святому молиться о потерянной вещи

Публикации