Віце-прем'єр-міністр України не схвалює термінове розслідування передачі лавр в користування УПЦ

16.11.2018 15:59 0

Віце-прем'єр-міністр України не схвалює термінове розслідування передачі лавр в користування УПЦ

"Відповідно до матеріалів досудового розслідування встановлено, що представник Міністерства культури України, права та інтереси якої порушені, оскаржив в Міністерстві юстиції України зазначені дії державного реєстратора з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври і залучити реєстратора до відповідальності", - повідомила прес-служба обласної прокуратури, яка здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні.
Досудове розслідування у справі триває.
Свято-Успенська Почаївська лавра розташована в однойменному місті Кременецького району Тернопільської області. Є найбільшим православним храмовим комплексом на Західній Україні і другим по країні після Києво-Печерської лаври.

Разом з тим віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в ефірі радіо "Новое время" виступив проти порушення питання приналежності українських лавр і "виганяти" з них УПЦ (МП) після створення єдиної автокефальної Української Церкви, повідомляє УНН.

"Не думаю, що одразу треба порушувати питання Лаври – виганяти одних і заселяти інших", - підкреслив віце-прем'єр, уточнивши, що у Києві є кілька церков, які можуть претендувати на статус головного храму єдиної Церкви.
Зокрема, на його думку, такою може стати Мала (Тепла) Софія, Андріївська церква або Володимирський собор. За його словами, питання приналежності церков має вирішувати церковна община більшістю голосів "у правовий спосіб".
"Щодо тих комплексів, які належать державі, то тут буде вирішувати державна влада, з ким і з якою конфесією укладати договір про надання у користування відповідних цілісних майнових комплексів – як Києво-Печерська лавра, як Почаївська лавра. Але це питання дуже чутливе, тому тут не можна допустити протистояння", - додав чиновник.
При цьому він уточнив, що держава не має права втручатися у питання приналежності церков, але вона має забезпечити правопорядок і попередити бійки й сутички.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Идеальный сон: выбираем ортопедический матрас Советы для обретения счастья Особенности модульного строительства в России Выбор по рейтингу честного онлайн казино в Украине Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу

Публикации