Віряни УПЦ просять церковне керівництво клопотати про українських політв'язнів у російських в'язницях

08.06.2018 18:03 9

Віряни УПЦ просять церковне керівництво клопотати про українських політв'язнів у російських в'язницях

Ініціатори звернення — Ольга Биканова, Дарія Морозова, Лідія Лозова, Дмитро Бобошко та інші — оприлюднили текст листа до глави УПЦ (МП) і просять усіх небайдужих одновірців приєднатися до нього:

«Ваше Блаженство, Блаженніший Владико Онуфрію!
Ми, парафіяни Української Православної Церкви, просимо Вас допомогти у справі визволення наших співвітчизників, які голодують і страждають в ув’язненні – політв’язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Олександра Шумкова, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Павла Гриба, Романа Сущенка і всіх, заради звільнення яких голодує Олег Сенцов. Просимо Вашого заступництва за них перед Його Святістю Патріархом Кирилом.
Гадаємо, як вірні чада Церкви Христової, ми повинні стукати в усі двері в надії зберегти їхні життя. Тоді й нам скаже Господь: «у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене» (Мф. 25:31-46). Ми не можемо відвідати їх у темниці особисто, але просимо Вас предстояти за них, за нас і за Україну.
У смиренній надії на Ваше заступництво та підтримку,
парафіяни Української Православної Церкви
(підписи)»

Збір підписів триває у мережі Фейсбук. До листа вже приєдналися десятки мирян та священнослужителів УПЦ (МП).
Підписанти планують 8 червня передати листа митрополиту Онуфрію в його резиденції в Києво-Печерській лаврі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УПЦ КП обговорив з владою Буковини державно-церковні стосунки Признаки ВСД и методы правильного определения болезни Большой выбор удобрений для клубники Отопительные приборы для каждого дома Подарили цветы в коробке, а вы не знаете, что с ними делать, тогда мы вам расскажем

Публикации