Віряни УПЦ МП самі не вірять у гоніння, – експерт

16.11.2019 11:23 0

«Вірні Московського Патріархату самі не поділяють пропагандистського наративу про гоніння, яке розповсюджує їхнє керівництво», – про це заявив релігієзнавець Дмитро Горєвой, коментуючи результати дослідження Центру Разумкова «Держава і Церква в Україні – 2019: підсумки року і перспективи розвитку відносин».

Експерт пояснив, що 78.8% вірян УПЦ МП погодились з тим, що в Україні існує повна свобода совісті та рівність віросповідань перед законом. На думку Горєвого, це є свідченням того, що вірні цієї Церкви не поділяють того, про що говорять церковні єрархи, офіційні речники чи інформаційні джерела УПЦ МП.

Зазначимо також, що відповідно до даних соцопитування, майже половина вірян УПЦ МП (45.5%) вважають, що Церкви і релігійні організації занадто зловживають наданими їм правами і свободами.

Нагадаємо, що 14 листопада у Києві презентували масштабне соціологічне дослідження на тему «Держава і Церква в Україні – 2019: підсумки року і перспективи розвитку відносин». Це відбувалося в рамках постійно діючого круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин», який організовує Центр Разумкова та Представництво Фонду К.Аденауера в Україні.

Згідно з результатами опитування, дві третини українців вважають себе віруючими, проте довіра до церкви, як до морально авторитету зменшується. Також зафіксовано, що кількість вірян УПЦ МП неухильно знижується.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/77813/

Следующая новость
Предыдущая новость

Бетономешалка - устройство и применение Быстрый, недорогой и качественный ремонт холодильников в Днепре Бесплатный англо-русский переводчик онлайн Золотые россыпи игровых автоматов Пирамиды Идеальные кроссовки для вашего удобства

Публикации