Віряни УПЦ (МП) з Київщини передали дерев'яний храм на Волинь — замість вилученого на користь УПЦ КП

01.09.2017 21:03 9

Віряни УПЦ (МП) з Київщини передали дерев'яний храм на Волинь — замість вилученого на користь УПЦ КП

На зустрічі також був присутній голова Представництва УПЦ (МП) при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор.
Релігійна громада на честь святих князів Бориса і Гліба смт. Козин, що на Київщині вже добудовує нову велику церкву, а свій невеличкий дерев’яний храм вони вирішили передати вірянам на Волинь у село Грибовицю, де храм перевели у юрисдикцію УПЦ КП.
Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній заявив, що за останні 3 роки в УПЦ було захоплено понад 40 храмів. «Не зважаючи на це, вірні залишаються зі своєю Церквою, — підкреслив він. — Тож, 26 липня Священний Синод УПЦ прийняв рішення про збір пожертв для того, щоб відбудовувати храми в тих парафіях, де вони були силоміць захоплені. До цієї ініціативи поступово приєднуються майже всі парафії Української Православної Церкви».
Згідно розпорядження Священного Синоду УПЦ (Журнал 19), благодійний фонд «Фавор» разом з Синодальном відділом з соціально-гуманітарних питань реалізовує програму місії «Крапля миру», яка має на меті забезпечити церковними спорудами ті парафії УПЦ, які були позбавлені власного місця для молитви.
За сприяння благодійного фонду з Київщини на Волинь був транспортований дерев’яний храм, після чого протягом трьох місяців велися роботи по його встановленню і облаштуванню.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Важность прогнозов на футбол ZoogVPN − отличный совершенно бесплатный VPN для Украины Особенности игры на сайте казино Колумбус Популярные азартные игры в интернете Накрутить подписчиков на Телеграмм канал

Публикации