Віряни відходять від УПЦ (МП) у стан "православних без конфесії", - соціолог

03.04.2018 21:22 87

Віряни відходять від УПЦ (МП) у стан

Український соціолог, керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович в інтерв'ю журналу "Країна" від 22 березня 2018 р. заявив про відтік від УПЦ (Московського Патріархату) вірян, які все частіше ідентифікують себе у категорії "православних без конфесії", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gazeta.ua.

«Під час досліджень ми запитуємо, зокрема: до якої конфесії себе відносите – Української православної церкви Київського патріархату чи Московського? Прихильники останнього зараз перейшли в категорію "православний без конфесії"», – сказав соціолог.

«Так само з мовою. Визнати російську державною, коли РФ хоче забрати в України державність, – це не сприймається. Згадайте довоєнні часи: "какая разница, на каком языке разговаривать?", "яка різниця, до якої церкви ходити, ми ж спілкуємося з Богом". Частина цих людей змінила своє ставлення до історії, Росії й до радянського минулого. Вони хочуть, щоб їхні діти жили в Європі. Завдання влади, яка прийде у 2019 році, – не змінювати цей вектор держави», – пояснив він.

За словами експерта, українізація відбувається завдяки Путіну й війні. Багато людей переходять на українську принципово. Для чимало кого це стало модним.

«Чому в довоєнному Криму всі українські школи були заповнені? Тамтешні діти не чули навколо себе української. Але якщо хотіли вступити у вуз, поїхати в Харків, Київ чи Львів, мусили здати екзамен з української. Якщо ти чиновник, то повинен розмовляти державною мовою й вести нею документообіг. Більшість громадян це підтримують», – додав Олексій Антипович.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/social_questioning/70695/

Следующая новость
Предыдущая новость

Кредит онлайн на карту мгновенно Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру? Любовная магия и привороты Сибирского мага Вибір стильних чоловічих курток Авиабилет может быть не таким, уж дорогим, как вы думаете

Публикации