Віктор Єленський: «Хунта» надала УПЦ (МП) стільки землі, яка б умістила п’ять Ватиканів

20.04.2018 20:44 6

Віктор Єленський: «Хунта» надала УПЦ (МП) стільки землі, яка б умістила п’ять Ватиканів

Про таке заявив в ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" заступник голови Комітету ВР з питань культури і духовності, народний депутат від "Народного фронту" Віктор Єленський, повідомляє портал UAZMI.

"Сьогодні один депутат виступав і каже: "Я буду ходити в цю Церкву. Хай мене ріжуть, убивають, готовий постраждати за ім'я Господнє". Але ніхто над ним наруги не чинить. Я хочу нагадати, що УПЦ (Московського Патріархату) скористалися всіма тими новелами, які ми запровадили впродовж чотирьох років в освітній сфері та пенітнціарного служіння тощо. Було зроблено те, що не робилося протягом попередніх 25 років. Плюс УПЦ (Московського Патріархату) отримала від "хунти" за цей час землі, якої достатньо, щоб розташувати на цій землі п'ять Ватиканів".

На запитання ведучого, чому ж їм виділили стільки землі, Єленський сказав: "Так сталося тому, що вони просили землю під монастир, і місцева влада дала їм так само, як вона давала її баптистам, Київському Патріархату, греко-католикам. І навіть нагороджувала їх урядовими нагородами. Ми бачимо, що Предстоятель УПЦ (МП) бере участь в протокольних заходах. Водночас, читаємо навіть в соцмережах, що просять "отців і братів" збирати, де "нас вбивають, де ми страждаємо за ім'я Господнє". І не знаходять такого".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70873/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Конвекционные печи: полезный аксессуар на любой кухне Помощь в изучении английского Получение гражданства и вида на жительство в Украине Универсальное и комфортное онлайн казино

Публикации