Військовий єпископ і заступник Міноборони у справах євроінтеграції обговорили покращення функціонування Інституту військового капеланства

23.02.2018 19:40 9

Військовий єпископ і заступник Міноборони у справах євроінтеграції обговорили покращення функціонування Інституту військового капеланства

У Центральному будинку офіцерів, що в Києві, відбулася зустріч владики Михаїла (Колтуна), керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, голови Ради з питань душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, з генерал-лейтенантом Петренком Анатолієм Григоровичем, заступником Міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, зустріч присвятили обговоренню питання про покращення функціонування Інституту військового капеланства.

Генерал-лейтенант висловив вдячність Церквам, що входять до Ради у справах душпастирської опіки при МОУ, за їхнє жертовне служіння та підтримку українських військовослужбовців. Він запросив Раду до організації спільних проектів, спрямованих на допомогу і опіку над дітьми, сім’ями та родинами військових, а також закликав якнайефективніше реалізовувати свою місію, що допоможе підтримувати бойових дух наших захисників.

Владика Михаїл у свою чергу заявив про готовність Церков, що входять до Ради, продовжувати активне душпастирське служіння військовим. Також військовий єпископ зауважив, що ця праця поширюється і на сім’ї військових та загиблих внаслідок бойових дій на сході України. Зокрема Церкви опікуються дітьми, вдовами та родинами військових, дбають про поранених захисників, що перебувають у шпиталях, організовують реабілітаційні програми і спільне відзначення важливих свят для військових та їхніх родин. “Ми готові і хочемо бути поруч з нашими військовими, а особливо, в тих труднощах, з якими Україна зустрілася внаслідок війни”, – наголосив владика Михаїл (Колтун).

На завершення розмови обидві сторони висловили побажання, аби такі зустрічі відбувалися частіше, адже вони є результативними і сприяють ефективній співпраці у справі служіння українським військовослужбовцям.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/70195/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор и покупка 4G модема Быстрая доставка покупок из США Футбольна команда "Архангели" стала у Хмельницькому чемпіоном римо-католицької єпархії Надмогильні плити від професійних майстрів На что стоит обратить внимание при покупке кондиционера

Публикации