Військовий храм РПЦ прикрасять вітражі із зображенням бойових орденів

27.06.2019 12:38 0

Військовий храм РПЦ прикрасять вітражі із зображенням бойових орденів

Вітражі головного храму ВС РФ прикрасять зображеннями орденів за бойові подвиги, повідомив головний архітектор храму Дмитро Смирнов на відкритті форуму "Армія-2019". Про це пише Інтерфакс-релігія.

"На вітражах головного храму будуть зображені всі ордени за ратні подвиги - орден Андрія Первозванного, орден Олександра Невського, князя Володимира та інші. Ми працюємо у співпраці з Інститутом військової історії", - сказав архітектор.

Він також уточнив, що вітражі будуть виконані в техніці класичного вітражу з запіканням скла.

За словами головного архітектора, розміри вітражів ідеально вписалися в загальну концепцію храму, параметри якого повинні відображати знакові цифри Другої світової війни.

"Площа вітражів - 1418 квадратних метрів. Саме стільки днів тривала війна з фашистською Німеччиною. Ми не планували цього спеціально, так вийшло само собою, можна сказати - диво", - розповів Смирнов.

Раніше повідомлялося, що розміри головного храму Збройних сил Росії відповідають головним цифрам Другої світової війни - висота дзвіниці 75 метрів на честь майбутнього 75-річчя перемоги, ширина центрального купола - 19 м 45 см.

У головну храмі збройних сил Росії буде також фреска з зображенням сюжету «повернення Криму».

Храм обіцяють відкрити у 2020 році.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/76303/

Следующая новость
Предыдущая новость

Морские сувениры - особенности выбора Жидкий лазер для депиляции Запчасти на китайские автомобили Любовная магия и привороты Сибирского мага Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове

Публикации