Візит Патріарха Кирила до Білорусі не обійшовся без скандалу

16.10.2018 9:19 9

Візит Патріарха Кирила до Білорусі не обійшовся без скандалу

У Білорусі відсторонили від служіння православного священика о. Олександра Шрамка. Клірик пов'язує це з публікацією у мережі охорони Патріарха Московського Кирила, який здійснює візит до Мінська.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на білоруське агентство новин Telegraf.by.

Усна заборона на служіння була озвучена 14 жовтня під час церемонії освячення мінського Храму-пам'ятника Всіх Святих, яку очолив патріарх Кирило.

Священику сказали, що його усувають від служіння за розміщені ним напередодні фотографії рясної присутності охоронців Кирила. “Саме за фото з охоронцями, це точно. А ось у що це формально вдягнуть, буде відомо у вівторок", – написав Шрамко на своїй сторінці у Facebook.

Протодиякон РПЦ Андрій Кураєв, коментуючи подію, зауважив, що візит Патріарха Московського до Білорусі, як і побоювалася громадськість, не обійшовся без скандалу.

«І знову видно, що гнів застилає найсвятіші очі так, що засліплює. Є старий принцип: генерал солдата не образить. Ну не личить генералу зводити рахунок з якимось солдатом. А ось з полковника погони зірвати - це цікаво ... А розбиратися Патріарху з попом або дияконом у чужий єпархії - ну якось не по чину ...

Але головне не в цьому. А в тому, що саме ця потворна сцена і залишиться головним маркером цього візиту. А потім знову будуть скиглити "ну за що нас там не люблять!"», - написав протодиякон у себе на Фейсбуці.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/73051/

Следующая новость
Предыдущая новость

Кузовной ремонт в Киеве: восстановление и обновление вашего автомобиля Глава УПЦ КП обговорив з владою Буковини державно-церковні стосунки Помощь адвоката в оспаривании отцовства УАПЦ обіцяє перевірку продажу монастиря Морские сувениры - особенности выбора

Публикации