Від 19 до семи років колонії: В РФ оголосили вирок кримським фігурантами справи "Хізб ут-Тахрір"

12.11.2019 14:44 0

Від 19 до семи років колонії: В РФ оголосили вирок кримським фігурантами справи

Шістьох фігурантів ялтинської "справи "Хізб ут-Тахрір" засудили до позбавлення волі в колонії суворого режиму на строки від семи до 19 років.

Про це повідомляє видання Гордон.

Сьогодні Южний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив покарання шістьом кримським татарам у справі про участь у діяльності ялтинського осередку організації "Хізб ут-Тахрір".

Мусліма Алієва засуджено до 19 років ув'язнення, Інвера Бекірова – до 18 років, Емір-Усейн Куку й Вадим Сірук дістали по 12 років позбавлення волі, Рефат Алімов – вісім років, Арсен Джеппаров – сім років.

Відбувати строки вони будуть у колонії суворого режиму.

Активістів засудили за статтями Кримінального кодексу РФ "участь в організації, яку відповідно до законодавства РФ визнано терористичною" і "замах на насильницьке захоплення влади".

Учасників ялтинського осередку "Хізб ут-Тахрір" затримали в лютому – квітні 2016 року. 29 грудня 2017 року стало відомо, що Сірука, Куку, Бекірова і Джеппарова етапували із Сімферополя, з них знущалися в СІЗО Краснодара.

"Хізб ут-Тахрір" – міжнародна ісламська політична організація, що закликає до об'єднання всіх мусульманських країн у халіфат, але відкидає терористичні методи боротьби. Росія визнала організацію терористичною 2003 року, діяльність "Хізб ут-Тахрір" на території країни заборонено.

У межах українського законодавства "Хізб ут-Тахрір" є легальною організацією. У країнах Західної Європи та Північної Америки її також не заборонено, за винятком адміністративних обмежень на її діяльність у Німеччині.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77773/

Следующая новость
Предыдущая новость

Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn На Івано-Франківщині мешканці за підтримки духовенства протестують проти відкриття наркологічної клініки Формы и сопутствующие материалы для садовой дорожки Казино Кинг: видеопокер для широкого круга игроков Лучшие изделия из камня

Публикации