Відреставрований Дах Нотр-Даму зможе виробляти електроенергію та давати урожаї фруктів і овочів

14.05.2019 7:23 0

Відреставрований Дах Нотр-Даму зможе виробляти електроенергію та давати урожаї фруктів і овочів

Паризьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures представило проект реставрації зруйнованого вогнем собору Паризької Богоматері під назвою «Palingenesis».

Автори оригінальної ідеї запропонували створити дах зі скла, дуба і вуглецевого волокна, який буде виробляти тепло і електроенергію для освітлення та вентиляції.

На даху також розташується фруктовий сад і город – про рослини будуть дбати благодійні організації та добровольці.

За задумом авторів, на городі можна буде вирощувати безкоштовну їжу для нужденних місцевих жителів – «таким чином, можна збирати до 21 тонни фруктів і овочів в рік, з цією метою щотижня у дворі собору буде працювати фермерський ринок», пропонують архітектори.

Собор буде «купатися в природному світлі», заявили автори проекту. На шпиль вони пропонують встановити мідного півня, витягнутого з під уламків покрівлі, – як «духовний громовідвід і захисник віруючих».

Їх ключова ідея – новаторство і екологічність. В архітектурному бюро впевнені, що реставрувати собор точно таким, яким він був раніше, вже не вдасться, та й немає сенсу, тому що потрібно дивитися в майбутнє і враховувати нові реалії життя.

Задум полягає в тому, щоб перетворити Нотр-Дам на будівлю з позитивною енергією і виробляти більшу кількість електрики, ніж вона споживає.

Нотр_Дам_2.jpg

Новий дерев'яний каркас буде покритий тривимірною «сукнею з кришталю», розділеною на ромбовидні елементи. Ці кристали покриті органічним активним шаром з вуглецю, водню, азоту і кисню, який поглинає світло і перетворює його в енергію.

«Прозорість, щедрість та відкритість для розвитку нашого суспільства: такі ідеї, передані цим новим, прозорим дахом Нотр-Даму, окреслюють нове обличчя Церкви в 21-му столітті. Динамічна, рухлива і сучасна церква», – йдеться в описі проекту.

Додамо, у Франції будуть проведені національні дебати, на яких громадяни зможуть висловити свою думку про те, як краще реставрувати Нотр-Дам.

Нагадаємо, сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері в понеділок, 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних риштуваннях, зведених над дахом собору у зв'язку з реставрацією.

Пожежники врятували культовий собор від повного руйнування, але пожежа завдала великої шкоди 856-річній будівлі, зруйнувавши більшу частину даху і головний 500-тонний шпиль.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75765/

Следующая новость
Предыдущая новость

Широкий выбор качественных ювелирных изделий с доставкой по всей стране Как купить кондиционер и не ошибиться с выбором Приобретение качественных сладостей из Европы: 5 причин для посещения и использования потенциала торговой площадки «PlayBerry Ukraine» Доставка цветов от настоящих профессионалов Столешница из натурального камня

Публикации