Відомий православний богослов прочитає відкриту лекцію в Софії Київській

10.01.2018 14:03 9

Відомий православний богослов прочитає відкриту лекцію в Софії Київській

"Україна – невралгічний вузол глобального християнства. Через розкол між Православними церквами і війну на сході, які помножені на високу релігійність українців, тут не спадає міжконфесійна напруженність. Водночас це створює нові можливості для різних релігійних традицій. Православні, наприклад, мають нагоду відчути, що таке вийти з тіні імперій. Католики східного і західного обрядів опрацьовують нові моделі взаємин із східним християнством. Протестанти наново осмислюють досвід реформації, яка в Україні виявляється нечужою для всіх традицій", – йдеться в анотації книги.
Книгу перекладено з англійської українською з тим, щоби сприяти різним християнським традиціям в Україні краще усвідомити, що значить бути Церквою, і знаходити краще порозуміння із християнами інших традицій. У центрі уваги книги – феномен Церкви. Підхід до цього феномену переважно епістемологічний. Книга вивчає потік церковної свідомості від апостольських часів до наших днів. У цьому потоці автор намагається вловити константи та перемінні, провести рису між суб‘єктом та об‘єктом церковного самопізнання.
Подія відбудеться у актовій залі Національного заповідника "Софія Київська" (другий поверх Теплої Софії) з 17:00 до 19:00.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Техническое обследование зданий и сооружений Услуги по созданию дизайна этикеток Красивые церковные иконы с доставкой Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Куда лучше отправиться отдыхать туром?

Публикации