Віднайдений 300-літній кам’яний престол планують викопати на Закарпатті

22.02.2018 20:43 6

Віднайдений 300-літній кам’яний престол планують викопати на Закарпатті

Спочатку саморобними пристроями з довгими свердлами люди проштрикали чималу частину шкільного подвір’я, і шукали б вони ще довго, якби один із літніх сільських жителів не вказав на приблизне місце із заритою в землю святинею.
"Цьому кам’яному престолу понад триста років, він знаходився у дерев’яній церкві, яка була на околиці Оноку в урочищі «Шияня», - повідомив учитель історії Олександр Данко. - Згодом церкву перенесли до центру села, де зараз школа. А потім її розібрали і передали в сусідню Завадку, бо оночани на той час почали будувати собі кам’яний храм".
А чималий кам’яний престол зі старої церкви залишився лежати на шкільному подвір’ї. Пролежав він там до 1953-го року, коли став муляти очі комуністам і ті вирили яму та закопали в неї церковну святиню.
Викопати престол із землі планують уже цього тижня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бездепозиты и онлайн казино с украинской пропиской рекламирует портал Playmaxima Евроазиатский Еврейский Конгресс, учрежденный Украиной, Казахстаном и РФ, «ушел в прошлое» Как создать авторский онлайн-курс: пошаговый план работы Особенности конкурсов прогнозистов, проводимых платформой Ставка ТВ УАПЦ обіцяє перевірку продажу монастиря

Публикации