Відкриття пам'ятника митрополиту Липківському та подячний молебень за Томос провели у Черкасах

18.01.2019 23:10 6

Відкриття пам'ятника митрополиту Липківському та подячний молебень за Томос провели у Черкасах

У Черкасах 18 січня відбулася церемонія відкриття пам’ятника Митрополиту Василю Липківському. Там же – подячний молебень з нагоди отримання Томосу.

Президент України Петро Порошенко взяв участь у цих заходах.

Липківський був першим митрополитом Української Автокефальної Церкви.

Глава держави заявив, що отець Василь Липківський боровся за автокефалію Української Православної Церкви ще у часи української революції.

Порошенко нагадав, що Василь Липківський у 1921 році в Софії скликав перший Всеукраїнський Церковний Собор, який підтвердив постанову Всеукраїнської православної церковної ради про автокефалію.

"Москва не пробачила Василю Липківському: 73-річного Владику розстріляли 27 листопада 1937 року і поховали в безіменній могилі. Але пам'ять про нього і про його велику справу жила...Мрія великого патріота і церковного лідера збулася. Сто років потому ми звершили справу всього життя Митрополита Василя Липківського. Історичну справедливість відновлено: Українська Церква постала як рівна серед рівних інших православних церков світу", - сказав глава держави під час відкриття монументу.

Про це інформує 5 канал.

Відкриття пам'ятника митрополиту Липківському та подячний молебень за Томос провелои у Черкасах

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74353/

Следующая новость
Предыдущая новость

Єпископ УПЦ КП передав тренажери в обласний центр реабілітації дітей "Карітас Київ" і Рада молодих вчених Інституту філософії НАНУ проводять літню філософську школу про мир, діалог і філософію Анонимная помощь от зависимостей Где купить гель Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel по выгодной цене Качественные детали для аппаратов УЗИ от производителя

Публикации