Відкрито запис на курс «Євреї та українці: Тисячоліття співіснування» професора єврейської історії з Чикаго

19.07.2017 2:22 6

Відкрито запис на курс «Євреї та українці: Тисячоліття співіснування» професора єврейської історії з Чикаго

Організація цього курсу в Дніпрі стала можливою завдяки Українському Інституту Вивчення Голокосту «Ткума», музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні», міжнародного гуманітарно-педагогічного інституту «Бейт Хана», за сприяння «Ukrainian-Jewish Encounter» (Канада).
Курс читатиметься українською мовою, з 4 по 13 вересня, і складатиметься з восьми лекцій (по дві пари кожен навчальний день, з 15:00 до 18:15) в інституті «Ткума» (центр «Менора» у Дніпрі), після успішного завершення курсу слухачам буде вручений офіційний сертифікат, за умови регулярного відвідування лекцій, виконань коротких письмових завдань і міні-курсової роботи.
Є два міні-гранту для іногородніх, з оплатою проживання і харчування на весь період курсу. Два одержувача будуть відібрані на підставі надісланих CV та мотиваційного листа, які повинні бути відправлені до 27 липня. Решта охочих, також до 27 липня, повинні заповнити on-line форму.
Кількість місць обмежена.
Інститут «Ткума» поширив наступний короткий опис цього курсу:
- «Євреї та християни на українських землях. 900–1917»,
- Звідки і коли прийшли євреї на українську землю?
- Хто такі хозари і яке відношення вони мають до євреїв і слов'ян?
- Як ставилася до іудеїв православна церква і католицькі магнати?
- Чим відрізняється єврейська матеріальна культура від слов'янської?
"Цей інтенсивний вересневий курс з восьми 2,5-годинних лекцій пропонує новий погляд на східноєвропейську ашкеназську цивілізацію на історичних теренах України, - зазначають організатори курсу. - Основну увагу буде приділено культурному, економічному, релігійному, політичному та міжконфесійному аспектам єврейської історії на широкому тлі середньовічної, ранньомодерної та модерної історії України".
Під час інтерактивних занять лекційно-семінарського типу, слухачі обговорюватимуть вперше перекладені українською першоджерела з польських привілеїв та цесарських розпоряджень, равіністичних респонсів і єврейських хронік, проповідей хасидських казнодіїв та емігрантського листування, а також ознайомляться з традиційним єврейським мистецтвом.
Вважається, що цей курс послужить потужним підґрунтям для подальшого вивчення єврейської історії та культури в Україні та сприятиме зміцненню єврейсько-слов"янських стосунків.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Наружная реклама любого вида Голосовые поздравления с днем рождения по именам Сергей Тарута уверен, что в пенсионной реформе серьезные ошибки Техническое обследование зданий и сооружений Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений!

Публикации