Вчені розкрили могилу Миколи Чудотворця

09.12.2017 13:20 6

Вчені розкрили могилу Миколи Чудотворця

Радіовуглецевий аналіз фрагмента кістки, проведений вченими з Оксфордського університету, показав, що знайдений поблизу турецького міста Миру фрагмент людського скелета датується приблизно 343 роком н. е., що відповідає часу смерті Миколи Чудотворця.

Нагадаємо, раніше турецькі археологи виявили місце поховання Миколи Чудотворця.

Вчені за допомогою георадарів знайшли добре збережений древній храм під церквою Святого Миколи в турецькому місті Демре, а також порожнечі, в яких знаходиться тіло святого. У дослідників деякий час не було доступу до останків, оскільки при розкопках могли бути пошкоджені кам'яні барельєфи і мозаїки, пише «Сегодня».

Миколай.jpg

Багато дослідників вважають, що Святий Миколай був похований в церкві в Демре в 343 році нашої ери, а в XI столітті його останки були незаконно перевезені торговцями в італійське місто Барі. Однак турецькі археологи впевнені, що тіло підмінили. На їхню думку, справжній Миколай Чудотворець залишився в Демре, а викрадені кістки належали невідомому священику.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69313/

Следующая новость
Предыдущая новость

Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів Выбор и покупка 4G модема SlotoKing – позитивное казино для выигрышей В Івано-Франківську освятять першу церкву для дітей

Публикации