Вчені знову поставили під сумнів автентичність Туринської плащаниці

17.07.2018 15:13 6

Вчені знову поставили під сумнів автентичність Туринської плащаниці

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що знаменита на весь світ Туринська плащаниця є підробкою. Висновки дослідники отримали на основі аналізу стану ран і струмків крові.

Як пише Naked Science, зараз у черговий раз науковий світ висловив своє скептичне ставлення до тези про автентичність реліквії, інформує УНІАН.

Згідно з висновками судмедексперта Маттео Борріні (Matteo Borrini) і хіміка Луїджі Гарлашеллі (Luigi Garlaschelli), плями на Туринській плащаниці не збігаються з ранами Ісуса Христа і стікаючими струмками крові. Результати дослідження вчені опублікували в журналі Journal of Forensic Sciences.

У рамках експерименту був використаний манекен, справжня людська кров та її штучний замінник, що має дуже схожі властивості. Фахівці провели аналіз струмків крові на тильній стороні лівої руки і біля рани від списа на грудях.

Якщо вірити відбитками на плащаниці, кров з тильного боку долоні і руки вздовж стікала під кутом в 45 градусів, що, на думку вчених, неможливо, якщо тіло знаходиться в лежачому положенні.

Вчені також назвали нереалістичними сліди від рани, отриманої від списа. На думку експертів, кров з неї стікала струмками, а не утворювала єдину пляму.

Ще одну пляму, що знаходиться в області попереку, фахівці взагалі не змогли відтворити в рамках експерименту, хоча застосовували різні пози для манекена.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71852/

Следующая новость
Предыдущая новость

Доступный и быстрый ремонт компьютеров Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков! Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно Юридическая помощь онлайн во всех сферах 50 фріспінів за реєстрацію в першому українському онлайн казино Слотокінг!

Публикации