Всё смешалось в доме… Гундяевых

31.10.2019 19:31 3

Всё смешалось в доме… Гундяевых

Кілька днів тому Елладська Православна Церква визнала автокефалію Православної Церкви в Україні, а вже вчора патріярх Кіріл вирішив випустити пару… в бік УГКЦ. Протягом року було цікаво спостерігати за тим, як представники Російської Православної Церкви читали лекції з православної екклезіології Константинополю, а пізніше Атенам. Тепер настала черга Рима. Лекцію з католицької екклезіології патріярх Кіріл вирішив прочитати президентові Куби, найімовірніше наступному першому секретареві місцевої комуністичної (sic!) партії. Хороший вибір.

Зрозуміло, що це був лише привід озвучити озвучене. Президент Куби викликає необхідні асоціації: Гавана, аеропорт тощо. Проте навряд чи з Президентом Куби не знайшлось би інших тем для розмови. Але є одне "але". Голова МЗС РФ Сєргєй Лавров нещодавно озвучив тезу, що в сучасній геополітичній ситуації Москві важливішим є мати справи з Ватиканом, ніж з деякими Православними Церквами. Виглядає так, що Інструкція №NN вже дійшла з урядового кварталу на Чистый переулок. І ми бачимо чергову спробу патріярха пограти з Ватиканом в наперстки, пригадавши, що в Москві і далі очікують завдаток для продовження гри, яку дипломатично називають «екуменічним діялогом». Ця ставка, не менше не більше, а ціла УГКЦ («На блюдечке с голубой каёмочкой»). Риторика патріярха останнім часом стає менш дипломатичною і більш «зубастою», мабуть, справи на православному полі (де, за словами одного зі спікерів РПЦ, «нас ніхто не переграє») пішли геть зле.

P.S. В екуменічному діялозі православні постійно наголошують на тому, що проблемою відновлення єдності з Римом є втрата східними Церквами своєї особливості, помісності, незалежності тощо. Проте зі слів патріярха Кіріла виходить якраз навпаки: єдність з Римом не означає розчинення в латинському морі і виявляється Рим не керує східними Церквами.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/77631/

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные фильтры обратного осмоса Играть на популярных игральных слот аппаратах в интернет казино Love vulkan Отдых в Трускавце 2018 Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання Мебель для кабинета по выгодным ценам

Публикации