Всеукраїнський форум сім’ї по-своєму бачить «подолання гендерних стереотипів»

16.03.2018 16:42 9

Всеукраїнський форум сім’ї по-своєму бачить «подолання гендерних стереотипів»

Організаторами Всеукраїнського форуму сім'ї стали Громадський рух «Україна за сім'ю» й рух «Всі разом!», коаліція «Батьківство-Україна». Він відбувся за підтримки Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій і Міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради «За духовність, моральність і здоров'я України».
Серед викликів і загроз для інституту сім'ї організатори вбачають катастрофічну статистику розлучень, демографічну кризу, сумні дані щодо сирітства й безвідповідального батьківства, впровадження «гендерної термінології» до законодавства України, намагання спростити процедуру розлучень тощо.
Запрошеними гостями Форуму стали прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, голова Інституту демографії Елла Лібанова, патріах УПЦ КП Філарет, єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні, представники інших релігійних організацій, зокрема Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.
«Парламентарі відповідають за те, щоб українське правове поле було орієнтоване на інтереси сім'ї. І ми докладаємо максимум зусиль, щоб цей суспільний запит реалізувати у стінах Верховної Ради», – зазначив Павло Унгурян, голова міжфракційної депутатської групи «За духовність, моральність і здоров'я України».

Всеукраїнський форум сім’ї по-своєму бачить «подолання гендерних стереотипів»

Відбулися пленарні засідання й робота в тематичних секціях (освітні програми, потенціал суспільства щодо захисту сімейних цінностей, праця в медіапросторі, громадська та політична робота, батьківство). «За останні кілька років в Україні на державному рівні ухвалені деякі постанови, які зазіхають на сімейні традиції й цінності. Але водночас набуває великого масштабу сімейний рух. Цього року заплановані вуличні тематичні фестивалі у 50 містах України», – повідомив Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!».
На завершення Форуму було ухвалено резолюцію та представлено календарний план просімейних заходів на 2018 рік. У резолюції постановили звернутися до органів центральної й місцевої влади із вимогами зберегти в Конституції визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки; вилучити з правового поля словосполучення «гендерна ідентичність» і «сексуальна орієнтація»; не допустити ухвалення закону «Про цивільне партнерство»; виключити з регулятивних правових актів у освітній сфері та з текстів підручників норми й положення, які ставлять за мету «подолання гендерних стереотипів»; заборонити пропаганду й популяризацію різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей; створити Міністерство у справах сім'ї або запровадити інститут Урядового уповноваженого з питань сім'ї; рекомендувати Міністерству соціальної політики затвердити проект Концепції державної соціальної програми з питань захисту сім’ї на період до 2020 року.
Як зазначає кореспондент порталу "Релігія в Україні", цими ж днями на сайтах і в соціальних мережах деяких релігійних організацій, зокрема УГКЦ, УПЦ (МП) тощо з'явилися заклики приєднатися до ініціативи підписати петиції щодо захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї.
Ці петиції включають п'ять пунктів – сперечань з Планом заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, яку розробив Кабмін України у 2015 році. При цьому 1-й і 2-й пункти петицій містять викривлену інформацію про зміст зазначеного Плану, а 5-й пункт (пропозиція заборонити повіям, гомосексуалістам і наркоманам бути донорами крові) викликає сумніви з точки зору прав людини. Загалом організатори Форуму, так само як і автори петиції, звужують поняття «гендерна ідентичність» до кола сексуальних меншин, тоді як воно давно існує в науковому обігу без обов'язкової прив'язки до сексменшин. «Подолання гендерних стереотипів» і в міжнародних документах, і в Плані з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини України стосуються насамперед прав жінок.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фриспины за регистрацию без депозита: выгоды и нюансы бесплатных бонусных подарков гемблинг-заведений онлайн Мятежный епископ УПЦ был "отравлен и ждал смерти", но "чудом исцелился" Выбираем обувь правильно: совет специалиста Критерии выбора люстр Курс валюти у Львові

Публикации