Всеукраїнська Рада Церков і Мінкультури рішуче засудили напади на ромів в Україні

27.06.2018 13:33 0

Всеукраїнська Рада Церков і Мінкультури рішуче засудили напади на ромів в Україні

Заява ВРЦіРО з'явилася 26 червня, після недавнього випадку, коли на околицях Львова ввечері 23 червня сталося вбивство рома. “Ми рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочини не виправдовували себе, є позбавленими гідності, дискредитують Україну, а відтак є справою, що йде на користь ворогам нашої країни”, – заявила Рада Церков.
Водночас релігійні діячі не оминають увагою злочини, які чиняться деякими особами циганської (рома) народності, а також засуджують і такі злочини. Однак, на переконання глав конфесій, глибоко неправильним є поширювати обурення конкретними кримінальними діяннями на цілу націю чи етнічну групу.
“Кожен мешканець нашої країни, незалежно від своєї національної, етнічної, релігійної належності, повинен почувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше – право на життя, здоров’я і вільний розвиток”, – наголошує ВРЦіРО.
ВРЦіРО закликає громадян України “рішучо протиставитися погромам і переслідуванню за національною ознакою, що не має нічого спільного ані з релігійними, ані з загальнолюдськими правилами та нормами”.
Крім цього, під час свого засідання Рада Церков також засудила протиправні дії поліції під час розгону протестувальників 17 червня, які брали участь у маніфестації на захист сімейних цінностей напередодні «КиївПрайду».
Члени ВРЦіРО "глибоко стурбовані жорстокістю поліції та перевищенням влади, які призвели до побиття багатьох мирних протестувальників – не лише з боку право-радикальної спільноти, але й віруючих різних конфесій, які зазнали ударів кийками по голові, переломів, були отруєні сльозогінним газом, безпідставно затримувалися та зазнавали незаконного обшуку їхніх особистих речей. Рада Церков очікує всебічного, об’єктивного та невідкладного розслідування цих протиправних дій поліції по відношенню до мирних протестувальників".
Напередодні, 24 червня, була також поширена спільна заява Міністерства культури України та Секретаріату Міжвідомчої робочої групи з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. У ній зазначається:

"Сьогодні у ніч з 23 на 24 червня у передмісті Львова групою осіб був скоєний напад на ромське поселення. Було вбито молодого ромського хлопця у віці 24 роки та поранено ще четверо осіб, серед них – 10-річну дитину! За висновками Львівської поліції, нападники йшли цілеспрямовано вбивати!
Така ситуація стала апогеєм і продовженням низки правопорушень, скоєних на ґрунті нетерпимості до представників ромської національної меншини! Все розпочалося 2 роки тому з непокараних злочинів і нищення ромських будинків у селі Лощинівка Одеської області!
Потім відбулося сталося вбивство рома у Вільшанах на Харківщині. По ромам було відкрито вогонь, внаслідок чого загинула людина, а декількох було поранено. Досі ведеться слідство, справа затягується з незрозумілих причин. Є свідки, є потерпілі, є підозрювані, а вироку й досі немає!
Ми вже не згадуємо про останні випадки в Києві, коли представники радикальних організацій напали з камінням, палицями та газовими балончиками на жінок та дітей! Або коли 15 дорослих хлопців ганялися по лісу та стріляли зі зброї по ромських дітях поблизу Тернополя.
Чим керувалися ці юнаки, які скоїли вбивство у Львові, а точніше – хто ними керував? Яка мета їхнього нападу? Виникає багато питань!
Найголовніше ж питання – КОЛИ ЦЕ ПРИПИНИТЬСЯ? І на всі ці питання – є проста відповідь: винні у злочинах повинні бути притягнені до відповідальності!
Просимо керівництво правоохоронних органів України та особисто Міністра Внутрішніх Справ України Арсена Авакова взяти під особистий контроль розслідування відповідних справ та доведення до справедливого суду усіх справ про напади на ромські поселення та останнє цинічне і безумно жорстоке вбивство ромського юнака на Львівщині!"

Заяви із засудженням нападів на табори ромів оприлюднили також УГКЦ, конференція Римсько-Католицьких єпископів в Україні, Спільнота святого Егідія, яка надає допомогу ромам, та інші.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений! Религиозные книги для верующих людей Рокс казино фриспины и прочие бонусы Все для наращивания ресниц в Prime Lashes Складний портативний зарядний пристрій

Публикации