Всеукраїнська Рада Церков закликає світові інституції сприяти звільненню заручників, утримуваних «ДНР» та «ЛНР»

03.11.2017 13:00 9

Всеукраїнська Рада Церков закликає світові інституції сприяти звільненню заручників, утримуваних «ДНР» та «ЛНР»

Зокрема. змість ратифікації Стамбульської Конвенції глави конфесій закликають парламентарів вдосконалити законодавство України з метою протидії домашньому насильству. ВРЦіРО очікує від Верховної Ради прийняття законопроектів № 4952 та № 5294, які вже підготовлені до другого читання, не прив’язуючи їх розгляд до ратифікації Стамбульської Конвенції через наявність до неї суттєвих зауважень.
ВРЦіРО також очікує від Верховної Ради прийняття законопроектів № 6696 та № 6642, спрямованих на вирішення проблеми загальної перереєстрації релігійних організацій та скасування вимоги нотаріального посвідчення вже зареєстрованих статутів перед поданням їх до державного реєстратора.
ВРЦіРО також прийняла звернення до іноземних міжцерковних об’єднань та окремих релігійних лідерів із закликом надати сприяння у звільненні заручників, незаконно утримуваних так званими «ДНР» та «ЛНР» на сході України.
Глави українських конфесій обговорили питання співпраці з міжнародними міжрелігійними інституціями. Зокрема, Секретаріат ВРЦіРО напрацьовує проект меморандуму про взаємодію з Конференцією Європейських Церков.
Всеукраїнська Рада Церков доручила Комісії з питань соціального служіння розпочати підготовку до організації Всеукраїнської ходи на захист прав дітей і сім’ї, яка традиційно відбудеться на початку червня 2018 року в Києві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви На Прикарпатті селяни звинувачують священика УПЦ КП у крадіжці 700 тис. грн Які одеські квартири дорожче, а які дешевше Большой выбор тактического снаряжения отечественных и иностранных производителей Газобетон – низкие цены и доставка по Харькову

Публикации