Всеукраїнська Рада Церков закликає парламент доопрацювати проект 0931

20.11.2019 13:46 0

Всеукраїнська Рада Церков закликає парламент доопрацювати проект 0931

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій проаналізувала ситуацію з законопроектом № 0931, який створює загрози для свободи совісті та свободи вираження поглядів.

Цю проблематику глави конфесій обговорили на засіданні ВРЦіРО, яке відбулося 19 листопада під головуванням єпископа Римо-Католицької Церкви Віталія Кривицького.

Глави конфесій закликали парламентарів доопрацювати цей проект, оскільки редакція Комітету є неприйнятною для прийняття у другому читанні.

“Навіть такий актуальний і важливий намір як боротьба з дискримінацією не повинен нівелювати основоположні права людини, захищені не лише Конституцією України, але й міжнародними договорами, зокрема статтями 9 та 10 Європейської Конвенції з прав людини”, – зазначається у зверненні ВРЦіРО до Верховної Ради.

Для обговорення цього та інших важливих питань державно-конфесійних відносин глави конфесій запропонували Президенту України особисто зустрітися з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Слід нагадати, що 2019 рік Рада Церков проголосила Роком сім’ї. Підсумковим тематичним заходом стане Всеукраїнський форум сім’ї, який відбудеться 3 грудня в Українському Домі в Києві.

Згідно Положення про ВРЦіРО з 1 січня 2020 року головування у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій на новий піврічний період перейде до Василя Райчинця, старшого єпископа Української Євангельської Церкви.

Як повідомлялося, під час засідання ВРЦіРО глави конфесій обговорили з керівництвом МВС проблематику безперешкодної діяльності церковних центрів ресоціалізації наркозалежних і осіб з іншими видами залежності.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/auccro/77877/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тонометры позаботятся о вашем здоровье Аренда светового оборудования для праздников Священики УПЦ освятили місце під пам’ятник десантникам Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом Грузоперевозки в Киеве по самым выгодным тарифам в городе

Публикации