Всеукраїнська Рада Церков виходить до міністерства з пропозицією розвивати мережу релігійних шкіл

25.10.2018 3:39 3

Всеукраїнська Рада Церков виходить до міністерства з пропозицією розвивати мережу релігійних шкіл

За словами головуючого у ВРЦіРО, законодавство України відкрило можливість не лише для заснування релігійними організаціями приватних шкіл, але й для фінансування таких навчальних закладів за рахунок держави в межах державного стандарту освіти. Відтак, за словами Ребе Блайха, задля подальшого оздоровлення українського суспільства треба докласти зусиль, щоб діти з віруючих сімей могли здобувати висококласну освіту поряд із високоморальним вихованням на основі релігійних цінностей.

За рішенням глав конфесій Секретаріат ВРЦіРО напрацює перелік пропозицій, які будуть представлені міністру освіти і науки під час зустрічі, запланованої у листопаді.

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба детально розповів учасникам засідання про проблематику сирітства. Ця тема стане предметом окремого форуму, який відбудеться в Києві 11 листопада за участю представників Ради Церков та багатьох інших громадських інституцій.

Крім цього, члени ВРЦіРО вирішили приділити більшу увагу розбудові мирних міжконфесійних відносин і взаємодії в регіонах. З цією метою наступне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій буде виїзним та відбудеться у місті Тернопіль.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ремонт в санузле Купить носки оптом Разные виды ДСП для вашего ремонта, строительства и не только Качественные свечи зажигания по выгодной стоимости Гадания онлайн стали реальностью

Публикации