"Всеукраїнська Рада релігійних об'єднань відкрита для різних релігійних груп", - муфтій Ісмагілов

21.03.2018 11:24 12

Всеукраїнська Рада релігійних об'єднань демонструє відкритість для інших релігійних груп заради широкого національного діалогу. На цьому наголосив шейх Саід Ісмагілов - муфтій Духовного управління мусульман України "УММА" під час круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми демонструємо "відкриті двері", відкритість, толерантність наших релігійних організацій. Всеукраїнська Рада релігійних об'єднань - унікальна рада, тому що до неї входять не лише представники християнства, іудаїзму та ісламу, а й інших релігій. Тобто формат міжрелігійного діалогу за допомогою нашої Ради значно розширений, до нього долучені українські релігійні об'єднання, які до цього часу не мали можливості брати участь у широкому національному діалозі. Така Рада є унікальною, зовсім незвичною для більшості мусульманських країн, де лише намагаються побудувати діалог та порозуміння хоча б між послідовниками аврамістичних релігій - це іудаізм, християнство та іслам", - сказав Ісмагілов.

Він ще раз підкреслив, що Всеукраїнська рада релігійних об'єднань може приймати інші великі об'єднання, офіційно зареєстровані в Україні, якщо вони поділяють базові принципи Ради і бажають долучитися до діалогу.

Ісмагілов додав: на сайті Ради можна побачити релігійні свята багатьох релігій - це свідчить про те, що вона намагається інформувати і долучати до міжрелігійного діалогу всі частини українського суспільства.

"Якщо всі мають можливість висловитися, думки і права всіх враховані, в такому суспільстві не буде ніколи радикалізму на релігійному грунті, в такому суспільстві будуть подолані фобії, таке суспільство буде здорове, об'єктивне, теларантне. Саме цього Україна зараз і прагне", - наголосив він.

Водночас муфтій зазначив, що в Раді свідомі того, до чого може призвести закритість у мусульманському суспільстві, до яких негативних наслідків можуть призвести фобії, що зберігаються і плекаються у закритих суспільствах, - через це постають певні радикальні ідеї, ненависть, недовіра, неповага до людей з іншими поглядами.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/auccro/70525/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Булгары в Татарстане Оригинальные изделия Adidas Лучшие игровые аппараты 2017: побеждай онлайн!

Публикации