Вселенський Патріарх привітав українців з 1031-ю річницею хрещення Руси-України

28.07.2019 13:11 0

Вселенський Патріарх привітав українців з 1031-ю річницею хрещення Руси-України

Вселенський Патріарх Варфоломій передав українцям вітання до 1031-ї річниці хрещення Руси-України.

Послання Патріарха Варфоломія українському народові зачитав голова делегації Константинопольського Патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл, який був присутній на літургії до Дня хрещення Русі, повідомляє Укрінформ.

“З Константинопольської Церкви, яка народила та відродила весь український народ та його квінтесенцію — церковну свідомість, перебуваючи за кілька метрів від того місця, де хрестилася свята княгиня Ольга, з надзвичайною честю та радістю шлемо патріарші благословення та наші побажання всьому божому народові та вітаємо святим цілунком Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Епіфанія, ласкавого пастиря Церкви України, і всіх без винятку святих архиєреїв, що зібралися тут”, - зачитав вітання Патріарха Варфоломія митрополит Галльський.

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у свою чергу, подякував Патріарху Варфоломію і делегації Константинопольського патріархату за слова вітання та благословення і передав Вселенському Патріарху вітання і побажав йому міцного здоров’я.

27-28 липня в Україні відбуваються урочистості з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Руси-України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76653/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где эффективно играть в видеослоты на деньги? Выгодная химчистка диванов на дому Юридичні послуги від висококваліфікованих спеціалістів На что стоит обратить внимание при покупке кондиционера Бездепозиты и онлайн казино с украинской пропиской рекламирует портал Playmaxima

Публикации