ВРУ голосуватиме в четвер за звернення до Вселенського Патріарха про помісну Церкву

18.04.2018 9:18 6

ВРУ голосуватиме в четвер за звернення до Вселенського Патріарха про помісну Церкву

Парламент буде голосувати за звернення в четвер. Керівники фракцій Верховної Ради та інші народні депутати почали підписувати проект звернення українського парламенту до Патріарха Варфоломія про єдину Православну церкву в Україні.

"Прошу керівників фракцій підійти до мене і підписати звернення", - сказав спікер парламенту Андрій Парубій, закриваючи вечірнє пленарне засідання.

За інформацією Uazmi, серед них були керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов, голова фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко, глава парламенту Андрій Парубій, його заступники Ірина Геращенко та Оксана Сироїд.

Партія "Опозиційний блок" виступає проти звернення до вселенського патріарха Варфоломія про створення в Україні єдиної помісної Православної Церкви.

"Ми вважаємо, що таке втручання призведе до ще більшого розколу в суспільстві і українському православ'ї", - йдеться в заяві колишніх Регіоналів.

У партії заявили, що згідно з Конституцією, Україна є світською державою, тому політики не можуть і не повинні втручатися у справи Церкви.

"Опозиційний блок" засуджує будь-які спроби політичного піару на питаннях, пов'язаних з церковним устроєм, а також нападки на канонічну церкву, що здійснюються останнім часом деякими політсилами та радикальними елементами", - йдеться в заяві.

Як інформувала РІСУ, 17 квітня президент Петро Порошенко заявив про намір звернутися до архиєпископа Константинополя, вселенського Патріарха Варфоломія з закликом видати Томос про єдину помісну Православну Церкву в Україні. За його словами, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради, звернення президента і звернення церковних єрархів, цей заклик буде переданий Вселенському Патріарху. "Для того щоб це було найближчим часом на Соборі в Синоді розглянуто та прийнято відповідне рішення. Сподіваємося, що це рішення може бути прийнято до 1030-річчя хрещення України-Русі", - сказав Порошенко.

Верховна Рада у четвер, 19 квітня, розгляне звернення до вселенського патріарха Варфоломія про створення в Україні єдиної помісної Православної церкви.

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", у липні 2017 року, більше третини (37%) українців підтримують створення єдиної помісної Церкви, 18% - проти цієї ініціативи, 23% заявили, що їм або байдуже це питання, ще 23% не визначилися з відповіддю. Дві третини (65%) тих, хто підтримує ідею об'єднання, висловилися за створення єдиної помісної Церкви на базі УПЦ КП, 16% - за об'єднання на базі УГКЦ, 7% - УПЦ (МП).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70839/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выгодные кредиты под залог квартиры Митрополит УПЦ відсвяткував у Севастополі день військово-морського флоту Росії Стулья для столовой Космолот - как перевернуть сознания клиентов Лучшие приложения на деньги в сети

Публикации