Вперше мусульманська пара захисників України взяла шлюб на передовій

01.08.2018 12:54 0

Вперше мусульманська пара захисників України взяла шлюб на передовій

Серед захисників України, що відстоюють її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність на Сході, є чимало послідовників ісламу. Це як представники народів, що сповідують цю релігію з давніх-давен, так і етнічні українці. І ось днями мусульманська пара, не залишаючи зони бойових дій, взяла шлюб, обряд якого за всіма правилами провів муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов. Про це повідомляє «Іслам в Україні».

Муфтій відзначає, що за чотири роки війни на Сході України така подія відбулася вперше, бо, на жаль, частіше йому як імаму-капелану доводилося проводити джаназа-намази за героїв, що загинули, захищаючи Україну.

«Таке відбулось вперше! Одружив на самісінькій лінії фронту мусульманську пару — чоловіка та жінку зі Збройних сил України! Люди знайшли одне одного на війні, обоє українці, обоє прийняли іслам, обоє захищають Україну в одній військовій частині. І тепер вирішили одружитись. Покликали приїхати та провести їм нікях, бо, за сунною пророка Мухаммада (мир йому!), не бажано відкладати одруження, якщо люди підходять одне одному. Цього разу я їхав на війну зі спеціальною місією — провести нікях там, де частіше потрібно проводити джаназа (поховальну молитву), — ділиться Саід Ісмагілов. — Це було надзвичайно! Молодята у камуфляжі прямо з позицій, свідки в камуфляжі, імам — також у камуфляжі, за вікном десь далі бахає та тріскотить бій (а він тут ніколи не припиняється), а я урочисто питаю: «Чи згоден ти взяти її в дружини відповідно до Священного Корану та сунни пророка Мухаммада?». Вітаю брата Алі та сестру Аміну! Нехай Всевишній Аллаг благословить їх подружжя!».

Як раніше повідомлялося, військові капелани, мусульманські зокрема, забезпечують духовні потреби бійців на фронті та в тилу. Про те, що з початком війни гостро постала потреба в імамах-капеланах, підготовлених належним чином, шейх Саід неодноразово говорив на різних рівнях, зокрема під час зустрічі з начальником Генерального штабу, головнокомандувачем Збройних сил України, коли обговорювалося врегулювання капеланського служіння імамів.

Нагадаємо, що у священний для мусульман місяць Рамадан імами-капелани відвідали зону воєнних дій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/72051/

Следующая новость
Предыдущая новость

Удобные и теплые зимние куртки для мужчин Лучший вид заработка, это онлайн казино Нетгейм с бесплатными фриспинами Изготовление световых коробов Перевозка умерших по Украине Как получить живые просмотры на Ютубканале

Публикации