«Ворота на Афоні не закривали», - у ПЦУ розвінчали брехню Кремля

16.02.2019 3:10 0

«Ворота на Афоні не закривали», - у ПЦУ розвінчали брехню Кремля

Перед делегацією Православної Церкви України двері монастирів на Святій горі Афон ніхто не закривав і українських священиків радо приймали.

Священнослужителі відзначили, що цю інформацію поширила російська пропаганда, щоб скомпрометувати ПЦУ. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформує Обозреватель.

"Ніхто не закривав перед нами ніяких воріт. І за нами теж", – пояснив отець Валерій.

Повідомляється, що українські священики відвідували Пантелеймонівський монастир. Як і весь Афон, де-юре він перпебуває під юрисдикцією Константинополя, але де-факто контролюється Москвою. У день візиту туди українців в російській пресі з'явилася інформація, що делегацію ПЦУ в цей монастир не пустили. Священики це спростовують – біля святинь вони були, опублікувавши відповідні фото.

"Нам не дозволили підійти і поклонитися до мощів Пантелеймона цілителя. Нам сказали, що їх вже виносили вранці і вже все. Але ми були там", – пояснили члени делегації.

Священики радісно поділилися, що у них залишилося купа вражень і радості після поїздки.

Афон_3.jpeg

"Нарешті ніхто тебе не труїть! Нарешті ніхто не говорить, що ти неканонічний, благодатний, ніхто тебе не допустить до престолу. Це вже все в минулому", – відзначили вони.

Додамо, що за час візиту на Афон делегація ПЦУ відвідала 16 монастирів, в двох з них співслужили з грецькими ченцями Літургію.

"Помолилися за українське військо, за блаженнішого", – відзначили вони.

Афон1.jpeg

Настоятель монастиря Есфігмен ігумен Мефодій пообіцяв приїхати до Києва і запросив українців до себе знову.

"Спасибі, що ви прийшли до нас, і просимо передати молитви за вашого предстоятеля! Чекаємо, коли він приїде до нас, і ми будемо молитися разом", – додав він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74726/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как сделать дом уютнее Игровые автоматы нового поколения от казино Вулкан Тренды из девяностых - поясные сумки Виртуальные слоты: «зеркало» в каждом клубе Vulkan Prestige Параллельная реальность. Из жизни манекенов

Публикации