Волонтери Товариства Червоного хреста і УГКЦ розпочали програму для неповнолітніх у Київському слідчому ізоляторі

21.05.2018 11:43 9

Волонтери Товариства Червоного хреста і УГКЦ  розпочали програму для неповнолітніх у Київському слідчому ізоляторі

Метою навчання з ініціативною групою під керівництвом Юлії Галаган, яке провів о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, було ознайомити з умовами і наслідками ізоляції від соціуму й основними категоріями людей у потребі. Семінар був введенням в основи волонтерської практики для служіння ув'язненим, що належать до найбільш вразливих груп: неповнолітні, жінки, матері з дітьми, психічно-хворі, ВІЛ і туберкульозно-інфіковані, тощо.
Волонтери розробили свою першу програму за адаптованим методом Маршала Розенберга (ненасильницьке спілкування). У світі, де багато конфліктів, звичайно є безліч стратегій і сценаріїв, як себе повести. Ось що говорить про це Юлія Галанган: «Волонтери захотіли поділитися досвідом ненасильницького спілкування, заснованому на набутті чіткого уявлення, як додати в наші життя більше миру, безпеки, довіри, дружби, емпатії, осмисленості, піклування. Створити на зустрічах атмосферу довіри, при якій ми зможемо разом обговорювати, що відокремлює нас від природного співпереживання, змушуючи вести себе жорстоко й несправедливо. І навпаки, що дозволяє деяким людям навіть в найважчих обставинах пам'ятати про співпереживання, не застосовуючи насильства».
Принагідно під час візиту до жіночого блоку на склад волонтери передали від доброчинців комплекти жіночого взуття. Отець Костянтин передав іграшки для малятка.
Нова волонтерська програма стала підтримкою персоналу соціально-психологічної служби.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Булгары в Татарстане Бетономешалка - устройство и применение Чернила для принтера: качество по лучшей цене Плитка Tubadzin для вашего интерьера Мятежный епископ УПЦ был "отравлен и ждал смерти", но "чудом исцелился"

Публикации