Володимирський собор Києва належить ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

24.06.2019 18:05 0

Володимирський собор Києва належить ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

Володимирський собор належить ПЦУ і почесний Патріарх Філарет надалі здійснюватиме там Богослужіння. Про це сьогодні під час брифінугу повідомив офіційний речник Київської Митрополії ПЦУ Євстратій (Зоря).

«Володимирський собор, як і всі інші храми і монастирі не тільки Києва, а й всієї УПЦ КП, згідно із рішенням Помісного Собору Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року шляхом приєднання до новоутвореної ПЦУ, увійшли до її складу», - скзав єрарх.

Архиєпископ Євстратій зазначив. що митрополит Епіфаній є керуючим парафіями Києва і у тому числі є й єпархіальним архиєреєм для Володимирського собору.

«Почесний Патріарх Філарет як звершував там Богослужіння, так і звершуватиме надалі», - наголосив архиєпископ Євстратій.

Нагадаємо, 24 червня відбувся Синод ПЦУ, на якому вирішили підпорядкувати усі парафії та монастирі Києва Предстоятелю ПЦУ Епіфанію. До останнього часу ними опікувався почесний Патріарх Філарет.

20 червня у Володимирському храмі владика Філарет провів Помісниий Собор, на якому оголосив про відродження Київського Патріархату.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/76271/

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить накрутку на youtube от профессионалов Увеличение отдачи бизнеса с программами BAS, «1С:Підприємство» Металлическая кровля: плюсы выбора Индивидуальный трансфер из аэропорта «Суварнабхуми» Выбор автомобильных дисков

Публикации