Внаслідок обстрілу пошкоджено храм Донецької єпархії УПЦ

31.08.2018 15:03 0

Внаслідок обстрілу пошкоджено храм Донецької єпархії УПЦ

Під обстріл потрапила територія та одноповерховий будинок, які прилягають до храму, а також безпосередньо сама церква.
«26 серпня у Старомихайлівці спостерігачі бачили свіжу вирву в дворі, приблизно за 20 метрів на захід від церкви на вул. Калініна, 7, і за 4 метри від прилеглого до церкви одноповерхового будинку. Команда Місії бачила свіжі пробоїни у зовнішній західній стіні церкви», – йдеться у Звіті про останні новини від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Також спостерігачі зафіксували, що в одноповерховому будинку вибито 3 вікна, а на дверях цього ж будинку були свіжі осколкові пошкодження.
Свято-Покровському храму у Старомихайлівці понад століття. Перша літургія у ньому була звершена 14 жовтня 1911 року. Храм пережив роки більшовицьких репресій, бомбардування Другої світової війни, хрущовські гоніння та до цього часу залишався неушкодженним, незважаючи на те, що Старомихайлівка – одне з селищ, які найбільше постраждали від збройного протистояння, яке відбувається зараз.

Старомихайлівка наразі непідконтрольна урядові України. За оцінкою СММ, пошкодження були спричинені влученням снаряда бойової машини піхоти, випущеного з південно-західного напрямку.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Надежные кредиты от Moneyveo Пенопласт по низким ценам в Харькове Рестораны Бразильской кухни в Киеве Церковные изделия высокого качества На что стоит обратить внимание при покупке кондиционера

Публикации