Владика Філарет сам поставив підпис за розпуск Київського Патріархату, - учасник об’єднавчого Собору

10.05.2019 10:19 3

Владика Філарет сам поставив підпис за розпуск Київського Патріархату, - учасник об’єднавчого Собору

Делегат об’єднавчого Собору, священик ПЦУ Богдан Тимошенко вважає, що спроба відновлення Київського Патріархату приведе до розколу в ПЦУ та стане нищівною поразкою Української Церкви.

Про це він написав у себе на Фейсбуці.

«Досить мовчати!

Ліквідація УПЦ Київського Патріархату і УАПЦ та їх об’єднання в Помісну УПЦ була однією з передумов надання Томосу. На очах багатьох делегатів Собору, і моїх зокрема, першим поставив свід підпис під протоколом Помісного Собору УПЦ КП про її ліквідацію - Святійший Патріарх Філарет та всі постійні члени Синоду в Малій Софії 15 грудня 2018р.Б, як президія Собору за Статутом УПЦ КП», - зазначив він.

Священик ПЦУ висловлює подив, чому почесний Патріарх Філарет тепер розсилає документи від імені УПЦ КП

«Минуло 4 місяці, обрано нового Предстоятеля, наданий і отриманий Томос про автокефалію ПЦУ, а тут з'являються документ, в якому чітко видно, що Святійший Філарет далі живе і діє від імені Київського Патріархату – начебто ПЦУ і всього, що з нею пов’язано, не існує... Може мені хтось пояснить, якому з підписів під документами слід довіряти – тому, що був поставлений під протоколом ліквідаці УПЦ КП, чи в останньому запрошенні? А як тепер розуміти слова Патріарха Філарета у сьогоднішньому коментарі ТСН, що "Київський Патріархат не ліквідовано", якщо він перший поставив під цим рішенням свій підпис? Адже сам Патріарх Філарет справедливо критикував єрархів УПЦ МП за те, що вони за кілька місяців відкинули власні соборні рішення і підписи за автокефалію, зроблені в листопаді 1991 р. та звинуватив їх у зраді», - стверджує священнослужитель .

«Спроба відновлення Київського Патріархату буде розколом в ПЦУ та нищівною поразкою всього надбання Української Церкви і самого Патріарха Філарета.

Господи збережи нас від помилок!», - додав о. Богдан Тимошенко.

Нагадаємо владика Філарет днями розіслав архиєреям запрошення на свято від імені ліквідованої УПЦ КП. Почесний Патріарх також заявив, що Київський Патріархат досі існує.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75728/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Одессе выступит христианская группа "NLM" из Амстердама Двухъярусные кровати для детей на любой вкус и бюджет от производителя Выбираем обувь под платье: совет эксперта Мезотерапия лица и тела Мультфильм Алиса в зазеркалье: сюжет, оценки, отзывы

Публикации