Владика Філарет запевнив Фанар у підтримці Митрополита Епіфанія

24.05.2019 1:11 3

Владика Філарет запевнив Фанар у підтримці Митрополита Епіфанія

23 травня на сайті Fanarion з'явився текст офіційного релізу Вселенської Патріархії за наслідками зустрічі від 22 травня її представників - митрополита Гальського Еммануїла та другого секретаря Священного Синоду диякона Григорія з владикою Філаретом.

У Константинополі повідомили: «Поважний Митрополит колишній Київський Філарет запевнив Всесвятішого через його представників в тому, що він продовжує підтримувати, незважаючи на спробу створення ззовні атмосфери роз'єднання, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який також є його духовним чадом, і зберігає пильність і жвавий інтерес до ходу справ Церкви України».

Сайт Cerkvarium надав ексклюзивний переклад цього релізу.

ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ

Відділ преси та зв'язків

Делегація Вселенського Патріархату в Україні

З нагоди іменин Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України кир Епіфанія, делегація Вселенського Патріархату вирушила до Києва, щоб вшанувати перші іменини Предстоятеля Нової Церкви. В рамках цього візиту Митрополит Франції, Еммануїл і диякон Григорій, другий секретар Святого і Священного Синоду, зустрілися з поважним Митрополитом колишнім Київським Філаретом.

Під час сердечної зустрічі з ним ієрарх Церкви України ще раз подякував Всесвятішому Вселенському Патріарху кир Варфоломію за його батьківську любов і турботливу діяльність по відношенню до українського народу, а так само за сміливий захист своїх історичних і канонічних обов'язків Константинопольського Престолу.

Він також запевнив Всесвятішого через його представників в тому, що він продовжує підтримувати, незважаючи на спробу створення ззовні атмосфери роз'єднання, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який також є його духовним чадом, і зберігає пильність і жвавий інтерес до ходу справ Церкви України.

Gallias-PF.jpg

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/75919/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный табак и кальян по доступным ценам Как обезопасить дом от взлома Бургеры, пицца, салаты и супы – доставка на дом в Боярке Любовная магия и привороты Сибирского мага Обучение танцам в Киеве: сальса за 3 месяца!

Публикации