Влада Чорногорії домагатиметься незалежності своєї Церкви від Сербської Православної Церкви

25.12.2018 18:49 0

Сербська Православна Церква підриває незалежність Чорногорії, тому чорногорська влада домагатиметься відновлення автокефальної Чорногорської Православної Церкви.

Про це в інтерв’ю телепрограмі "Жива правда" заявив президент Чорногорії Міло Джуканович, інформує Європейська правда з посиланням на RTCG.

"Сербська Православна Церква дуже наполегливо підриває чорногорську незалежність. Я вважаю, що необхідно продовжити роботу по відновленню автокефальної Чорногорської Православної Церкви, і держава буде займатися цим і нести за це відповідальність", - сказав Джуканович.

Сербська Православна Церква (СПЦ) є панівною у Чорногорії, тоді як Чорногорська Православна Церква не має канонічного визнання.

Чорногорська Православна Церква, яка проголосила себе автокефальною у 1993 році, подібно до Української Церкви бореться за міжнародне визнання. Наразі її зусилля є безуспішними, зокрема, через тиск СПЦ.

Український Патріарх Філарет неодноразово виступав із підтримкою прагнення чорногорців мати свою Автокефальну Церкву.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74058/

Следующая новость
Предыдущая новость

УГКЦ проводить «Козацький гарт» у виховних колоніях України Материнские платы: новые или б/у? Надгробия и похоронная атрибутика из гранита Небезпечне мистецтво приховувати алкоголізм: чому необхідно звертатися за лікуванням Основы ремонта домашней электроники

Публикации