Влада, церкви і громадськість Чернігівщини засудили розпалювання міжконфесійної ворожнечі в регіоні

24.04.2018 13:03 21

Влада, церкви і громадськість Чернігівщини засудили розпалювання міжконфесійної ворожнечі в регіоні

Під час наради, яку очолила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, була обговорена тема почастішання випадків вандалізму на підставі розпалювання міжнаціональної чи міжконфесійної ворожнечі.
Учасники зустрічі одностайно засудили паплюження історичних пам’яток, образливі написи на адресу представників певних національностей чи релігій.
Під час зустрічі було сформульовано й підписано звернення релігійних організацій та національних товариств області до віруючих усіх віросповідань — жителів Чернігівщини, працівників ЗМІ та правоохоронних органів.
Зокрема у тексті звернення представники церков і релігійні діячі закликали жителів Чернігівщини не піддаватися будь-яким провокаціям і не чинити дій, які суперечать чинному законодавству України, а також утримуватися від оприлюднення матеріалів, які б провокували або схвалювали ворожнечу на міжнаціональному чи релігійному ґрунті.
Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила у Чернігові проросійське угруповання, яке інспірувало штучні міжнаціональні та міжрелігійні конфлікти. Цими ж днями УПЦ заявила про намагання підпалити храм на Чернігівщині.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор махровых полотенец Кинг - казино, не способное разочаровать Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Как заправить картридж? Основные правила при игре в онлайн-слоты

Публикации