Влада та Глави український Церков взяли участь в акції «Перша хвилина миру»

09.05.2018 10:08 9

Влада та Глави український Церков взяли участь в акції «Перша хвилина миру»

8 травня о 23.00 у Києві, в меморіальному комплексі «Національний музей історії України у другій світовій війні», відбулася акція «Перша хвилина миру» .

Разом з Главою держави у акції взяли участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, родини Героїв Небесної Сотні, герої сьогодення – українські військові, що захищали Україну від російської агресії, урядовці, представники Адміністрації Президента, громадськості.

Петро Порошенко зазначив, що «сьогодні Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни.

Росія святкує День перемоги у мілітарному угарі, наїжачившись на цілий світ, а ми в ці дні разом з усією Європою вшановуємо пам’ять про загиблих». «У них – цю війну виграв Сталін. У нас – цю війну виграв народ. Їм, як довели всі повоєнні десятиліття, перемога над Гітлером була потрібна для того, щоб підкорити інші країни. І «визволителі» або взагалі забули піти зі звільнених територій, або час від часу вдиралися туди на танках, - як в Угорщині в п’ятдесят шостому, як у Чехословаччині в шістдесят восьмому. А нам була потрібна лише власна свобода, власна незалежність, яку ми врешті-решт і отримали через 46 років після перемоги», - сказав Президент. Він додав, що «вони святкують у мілітарному угарі, агресивно наїжачившись на цілий світ, а ми відзначаємо ці дні разом з усією Європою».

«Ми кажемо: «Ніколи знову». Вони кажуть: «Можем повторить». І це не пуста риторика, а реальне брязкання зброєю, в тому числі і залякування країн Заходу ядерним ударом», - сказав Президент.

Акція.jpeg

«Незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл вкотре застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи», - сказав Глава держави та додав, що «з кожним роком реальних свідків тієї війни стає все менше, а наймолодшим учасникам бойових дій – вже майже дев’яносто».

«Сьогодні ми з гордістю вшановуємо наших найповажніших громадян – людей цього старшого легендарного покоління… Солдатів усіх армій, що перемогли нацистів, учасників українського визвольного руху, трудівників тилу, дітей війни та мучеників нацистських переслідувань – усіх, хто витримав нелюдську ношу війни», - сказав Президент та привітав усіх із Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Глава держави побажав всім миру. «Бо саме в ці дні гранично ясно, що для країни побажання миру є найголовнішим, - як і побажання здоров’я окремій людині», - підсумував Петро Порошенко.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71083/

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УГКЦ у Краматорську: «Парафії УГКЦ Східної України є дорогоцінними перлинами в короні Вселенської Церкви» Соборы и церкви в Карпатском крае Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Техническое обследование зданий и сооружений Несколько слов о продукции британского бренда Marks & Spencer

Публикации