Визначені переможці ХIX Всеукраїнського конкурсу знавців Корану

09.11.2017 15:35 6

Визначені переможці ХIX Всеукраїнського конкурсу знавців Корану

Знавці змагалися в п’яти різних номінаціях за рівнями складності: весь Коран (30 джузів), 15 джузів, 10 джузів, 5 джузів і 2 джузи. Єдиний критерій розподілу учасників на секції — рівень знань, без урахування віку, статі та рівня рідної мови конкурсанта.
5 листопада були названі імена кращих читців:
Серед хафізів — знавців всього Корану — перше місце зайняла Самія Ерада, на другому місці — Мурад Хамада, а третім став Адам Ісхак.
Визначені переможці ХIX Всеукраїнського конкурсу знавців Корану
Місця в інших категоріях розподілилися таким чином:
1-й рівень (2 джузи): 3 місце — Іман Мухаммад (8 років); 2 місце — Омар Абдулаєв; 1 місце — Убейдаллах Абдуллаєв.
2-й рівень (5 джузів): 3 місце — Мухаммад Абдулязім; 2 місце — Хадіджа Саттарова; 1 місце — Іззат Панда.
3-й рівень (10 джузів): 3 місце — Мухаммад Альамін; 2 місце — Арзі Аріфова; 1 місце — Віам Таха.
4-й рівень (15 джузів): 3 місце — Яра Аннаджар; 2 місце — Ахмад Віді; 1 місце — Мухаммад Закарія.
Для кращих знавців були передбачені грошові призи. Втім, кожен з тих, хто доклав багато зусиль і часу, досяг високого рівня декламації, теж не пішов з порожніми руками: всі учасники отримали в подарунок книги «Яким має бути ставлення до Корану» авторства Мухаммада аль-Газалі, «Розумне читання мусульманина» (автор — Хасан Хаткут) і «Стосунки між батьками і дітьми» (автори — Хішам Аль-Таліб, Абдул-Хамід Абу Сулейман, Омар Аль-Таліб), а також сертифікати учасників.
Знання коранічного тексту і відповідність декламації суворим правилами таджвіду оцінювало журі — імам-хатиб одеської мечеті «Ассаль» Шафік Кастіро, імам мечеті ІКЦ Запоріжжя Мухаммад Мамутов, керівник і викладач курсів Корану при ІКЦ Києва Айдер аль-Хадж і представник Всесвітньої асоціації вивчення Священного Корану і Сунни (HQMIO) шейх Абдулазіз аз-Захрані — один із найвідоміших читців Корану в мусульманському світі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Изготовление клише из магния и латуни Партии с денежными призами на кону Траурный венок на кладбище для достойного прощания Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні Туры в Испанию на Коста дель Соль

Публикации