Видавництво «Дух і Літера» випустило книгу «Чи можливе реформування Православія?»

21.12.2017 20:43 12

Видавництво «Дух і Літера» випустило книгу «Чи можливе реформування Православія?»

Реформа Православної Церкви є сучасною проблемою світового масштабу. Пошук внутрішньої єдності — серед православних — та зовнішньої — поміж братами-християнами, — їхнє примирення перед обличчям глобальних загроз (ядерних випробувань, екологічних та гуманітарних катастроф тощо) все частіше спонукає християн як до спільної праці, так і до молитви задля життя світу. Водночас і досі болючими постають питання канонічності, євхаристійного спілкування християн та непорушності православної святоотецької традиції.
У лекціях двох авторів — богослова Антуана Аржаковського та диякона Миколи Денисенка — розглядаються питання православ’я як «компасу віри», органічного розвитку православної літургії (із використанням найширшого світового досвіду) та залучення тисячолітньої української традиції, втіленої у Київській Церкві.
О. Микола Денисенко — диякон Православної Церкви в Америці, є доцентом факультету теологічних наук і директором Екуменічного інституту Хафінгтона в університеті Лойола Мерімаунт (Лос-Анджелес). Спеціалізується на літургійному богослов’ї і православному християнстві.
Антуан Аржаковський — французький історик та православний богослов, автор численних публікацій, представник Паризької школи богослов’я. Викладач європейських та американських університетів, Києво-Могилянської академії. Працював аташе з культури та освіти Посольства Франції в Україні. Є одним зі співзасновників Інституту екуменічних студій при УКУ. Директор із наукових досліджень Коледжу бернардинів (Франція).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что нужно сделать перед началом новых отношений Туры в Великий Устюг на Новый Год П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Выбор способа печати этикеток Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове

Публикации