Ветерани АТО збирають підписи до Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській Церкві

22.05.2018 16:33 15

Ветерани АТО збирають підписи до Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській Церкві

Ветерани uромадських організацій учасників АТО звернулися до побратимів та небайдужих громадян із закликом підписати лист до Вселенського Патріарха Варфоломія, в якому просять його про надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив «кіборг» Андрій Шишук з позивним «Сєвєр» (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2093098080977935&set=pcb.2091887007765709&type=3&theater )

Лист-звернення до Вселенського Патріарха підписали низка громадських організацій учасників АТО та волонтерів. Збір підписів триває до 31 травня.

На початку червня ініціатори планують передати звернення у Константинополь. «Долучитись до цієї справи може кожен, самостійно роздрукувавши звернення та підписні аркуші. Зібрані підписи можна віднести у будь-який храм УПЦ КП або УАПЦ» – зазначають ініціатори.

«Ми просимо долучитися до цього звернення не тільки ветеранські організації і волонтерів, а усіх, кому небайдужа доля України. Створення Української Помісної Церкви – важлива перемога у війні з Москвою», – каже Андрій «Сєвєр».

Звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про про надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві

Його Всесвятості Варфоломію,

Архієпископу Константинополя –

Нового Риму

Вселенському Патріарху,

м. Стамбул

Ваша Всесвятосте!

Звертаємося до Вас як глави Церкви-Матері, яка духовно опікувалася тим народом, який 988 року прийняв християнство саме від Константинопольського Патріархату. Отримуючи світло християнської віри саме від вас, наші пращури молилися за Константинопольських Патріархів, сподіваючись, що колись вони визнають наше право на свою помісну автокефальну православну церкву. Цей час настав, за що українці заплатили велику ціну: тисячі життів були віддані за незалежність нашої держави, виборюючи свій суверенітет не тільки географічний, але й духовний.

Тепер саме в Ваших, ваше Всесвятосте, руках відновити історичну справедливість, надавши українцям Томос про Автокефалію Української Помісної Православної Церкви, яка і в радості, і в горі разом зі своїм народом, захищає істини православної віри і свободу своїх вірних.

Тож сподіваємося на Вас, ваше Всесвятосте, як на захисника православних християн України, які прагнуть жити в мирі з усіма, як рівні. З надією очікуємо на Ваше рішення про надання нашій помісній православній церкві Томоса про автокефалію, яким українці будуть долучені до всієї повноти Православ’я, доповнять братство православних народів.

З глибокою повагою і вірою в мудре рішення Церкви-Матері щодо української православної пастви,

Громадські організації, громадяни та ветерани війни в Україні

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/71218/

Следующая новость
Предыдущая новость

Удобные и теплые зимние куртки для мужчин Наружная реклама любого вида Здоровье всей семьи: пресс для яблок и вакууматоры для дома Большой выбор качественного пенополистирола по выгодным ценам Широкоформатная печать баннеров в Одессе

Публикации