Верховна Рада може розглянути питання про вихідний день 25 грудня, коли святкують Різдво римо-католики, протестанти і більшість помісних Православних Церков світу

14.11.2017 12:24 9

Верховна Рада може розглянути питання про вихідний день 25 грудня, коли святкують Різдво римо-католики, протестанти і більшість помісних Православних Церков світу

«Якщо під час вивчення на фракціях ми побачимо підтримку, ми в четвер (16 листопада) його зможемо поставити в досить прохідну частину і без великого палкого обговорення ухвалити по ньому рішення», – сказав Парубій.
Законопроект 2149 про вихідний 25 грудня запропонував внести на розгляд парламенту голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.
«Пропонується 25 грудня Різдво Хрестове зробити вихідним днем так само, як 7 січня», – сказав Княжицький, додавши, що в Україні є багато римо-католиків, протестантів, які просять зробити цей день вихідним.
В Україні вихідним є 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують РПЦ, Грузинська, Сербська, Єрусалимська Православні Церкви, а також Греко-Католицька Церква в Україні). Водночас Різдво, яке відзначають 25 грудня не лише римо-католики, але й протестанти і представники інших помісних Православних Церков, є в Україні робочим днем.
Ідея «оптимізувати» святкування Різдва в Україні не є новою, серед депутатів і громадськості також висловлювалась пропозиція про відмову від святкування релігійних свят за старим юліанським календарем і перейти на чинний – григоріанський, як у більшості країн світу.

Фото ukrinform.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит УПЦ, який активно співпрацює з владою "ЛНР", каже, що це "провокація" У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст. Стартовала регистрация на международный форум «Реформация массовых коммуникаций» в Киеве Условия получения бездепозитного бонуса в онлайн-казино Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині

Публикации