"Великодні дзвони" вшосте пролунали над Немішаєвим

11.04.2018 15:13 3

Шостий рік поспіль Немішаєве святкувало Воскресіння Господнє великоднім богослужінням, освяченням пасок та фестивалем "Великодні дзвони".

Ініціатива організувати виставку дитячих робіт на пасхальну тематику починалася з невеликого намету на подвір’ї храму Різдва Пресвятої Богородиці у Немішаєвому. Його настоятель – отець Ярослав Чопань вирішив у такий спосіб зацікавити дітей історією та традиціями великодніх свят в Україні.

Як повідомили в Оргкомітеті фестивалю "Великодні Дзвони", історія становлення Української православної церкви у селищі Немішаєве була непростою: підірвана довіра до священнослужителів та відсутність зведеного храму. Після того, коли у селищі звели храм і туди стали приходити на молитву люди, постало питання, як зацікавити їх у спільній молитві та вшануванні великих християнських свят більшою громадою, а не лише вузьким родинним колом.

Так в настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Ярослава виникла ідея збирати дітей та їхніх батьків на подвір’ї храму. Напередодні діти готували малюнки та інші творчі роботи на пасхальну тематику на виставку "Христос Воскрес". А потім отримували за це подарунки та спільне частування.

За декілька років до конкурсу творчих робіт за додалися великодні ігри та пісні, вікова категорія учасників розширилася, урізноманітнився формат заходу.

Кілька останніх років фестиваль "Великодні дзвони" проходить за підтримки Немішаївської селищної ради. Святковий концерт та виставку творчих робіт перенесли до Будинку культури, який цього року не зміг вмістити усіх охочих. Вперше цього року фестиваль розширив свою географію за межі Немішаєвого: у творчому конкурсі взяли участь діти та дорослі з навколишніх сіл, а в святковому концерті – колективи та виконавці з інших міст та сіл Київської області.

Усього у рамках фестивалю пройшло 16 тематичних майстер-класів, у яких взяли участь понад 150 дітей. Діти разом з батьками вчилися малювати писанки, робити ляльки-мотанки, тематичні вироби з фетру та паперу, а також у техніці квілінг та декупаж, розмальовувати печиво.

Відкриття виставки творчих робіт "Христос Воскрес" супроводжувався концертом учнів та викладачів Дитячої школи мистецтв. Також у святковому концерті взяли участь народний хор "Калинові дзвони", дитячий фольклорний ансамбль "Калинонька" та багато інших місцевих колективів та сольних виконавців. У програмі заходу прозвучав великодній кант "Христос Воскрес" у кількох варіаціях, твори Кирила Стеценка "Благослови, душе моя, Господа", Миколи Лисенка "Боже Великий Єдиний", а також багато інших пісень про Україну.

Селищний Сергій Замідра подякував засновнику фестивалю – о. Ярославу за те, що "Великодні Дзвони" вже стільки років формують культуру селища. "Вірю, що діти, які виступили на цій сцені, у яких горять очі, справді відродять Україну. І це відродження почнеться з маленького розумного села. З маленького Немішаєвого", - сказав Сергій Замідра у вітальному слові учасникам фестивалю.

З-поміж понад 300 учасників творчого конкурсу журі обрало 25 переможців, яких відзначили медалями з логотипом фестивалю "Великодні Дзвони", грамотами та подарунками. Усі інші учасники конкурсу отримають подяку за участь в конкурсі та відзнаку.

Усі учасники святкового концерту отримали сертифікат учасника фестивалю, кубок та кошик з солодкими подарунками.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/70776/

Следующая новость
Предыдущая новость

Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Поиск автомобильных деталей по ВИН коду в Украине Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов Пряжа по самой выгодной цене "Карітас Київ" і Рада молодих вчених Інституту філософії НАНУ проводять літню філософську школу про мир, діалог і філософію

Публикации