Вдкрили 30-тонний саркофаг IV століття до нашої ери

23.07.2018 19:54 9

Вдкрили 30-тонний саркофаг IV століття до нашої ери

Міністерство у справах старожитностей Єгипту повідомило про виявлення чорного саркофага при розкопках в Олександрії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Naked Science.

У висоту об'єкт досягав 185 сантиметрів, завширшки — 165, у довжину — 265 сантиметрів. Важив гранітний ящик 30 тонн. Він знаходився у гробниці на глибині п'яти метрів. Археологи віднесли його до періоду династії Птолемея (IV — I століття до нашої ери). За допомогою єгипетських військових вони підняли саркофаг на поверхню і відкрили.

Генеральний секретар міністерства Мустафа Вазірі повідомив, що «при відкритті саркофага ніхто не постраждав від стародавнього прокляття». Він додав, що сам по собі саркофаг виглядає незвичним і на сьогодні є найбільшим з усіх виявлених в Олександрії.

До розкриття археологи підозрювали, що всередині можуть лежати останки Олександра Македонського, але дослідники знайшли там три скелета. На черепі одного з них видно сліди від ударів, завданих гострим предметом. Тому вчені припустили, що за життя поховані служили військовими.

Проникла у саркофаг вода прискорила розкладання тіл, але вчені все одно детальніше вивчать останки, щоб дізнатися вік мерців і причину їхньої смерті.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71900/

Следующая новость
Предыдущая новость

Волонтери передали Святогірській лаврі 10 тон гуманітарної допомоги для переселенців Просмотры в инсте – большие продажи Приобретение качественных сладостей из Европы: 5 причин для посещения и использования потенциала торговой площадки «PlayBerry Ukraine» Самые красивые соборы Европы: когда можно будет их посетить Космолот Киев — особенности игровых слотов

Публикации