Ватикан не має визначеної позиції щодо автокефалії в Україні

18.10.2018 4:19 6

Ватикан не має визначеної позиції щодо автокефалії в Україні

На сайті державної інформаційної російскої агенції ТАСС з'явилось повідомлення (мовою оригіналу):
"ВАТИКАН, 12 октября. /Корр. ТАСС Вера Щербакова/. Ватикан не вмешивается в дела православия, но поддерживать контакт с неканоническими церквями на Украине не намерен. Такое мнение высказал в пятницу корреспонденту ТАСС дипломатический источник в Ватикане. "Ватикан категорически не вмешивается в дела православия, но уже ясно, что с той церковью, которую признает [патриарх Константинопольский] Варфоломей, Святой престол в контакт вступать не будет", - сказал собеседник агентства".
Слова анонімного джерела швидко розповсюдили російські ЗМІ як доказ, що Ватикан за жодних обставин не прийме рішення Константинополя про надання автокефалії Українській Церкві.
Сайт Cerkvarium звернувся до Апостольської нунціатури в Україні з проханням надати коментар, наскільки ця інформація дійсно відповідає позиції Святого Престолу. На що отримав таку відповідь: "Позиція Святого Престолу щодо загального питання вже відома. Що стосується рішень останніх днів, то немає прийнятих позицій Святого Престолу в цьому плані".
Таки чином, резюмує Cerkvarium , "можна зробити висновок, що ТАСС свідомо видав бажане за дійсне, створивши фактично інформаційний фейк".
Нагадаємо, що Комунікат Апостольської Нунціатури в Україні на своїй офіційній сторінці повідомив, що Ватикан не надаватиме оцінок щодо єдиної помісної Церкви в Україні.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Играть на реальные деньги в онлайн казино Рестораны Бразильской кухни в Киеве Элитные табаки Танж и Фумари теперь по доступной цене в Royalsmoke! Добавление отзывов в google maps Порошенко: Україна очікує визнання автокефалії від Церкви-Матері

Публикации