Ватикан затвердив закони для захисту дітей від сексуальних злочинів

30.03.2019 13:51 0

Ватикан затвердив закони для захисту дітей від сексуальних злочинів

Папа Римський Франциск підписав законодавство про захист неповнолітніх та уразливих дорослих від сексуальних злочинів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Vatican News.

“У Ватикані 29 березня 2019 р. проголошено оновлене законодавство в сфері захисту неповнолітніх і уразливих дорослих”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з документами, всі злочини, пов’язані зі зловживаннями щодо неповнолітніх, причому не лише сексуальними, але й, наприклад, з поганим поводженням, переслідуватимуться «з уряду», тобто, навіть за відсутності заяви з боку постраждалого. Друге нововведення полягає у запровадженні терміну давності - 20 років, що відраховуються «у випадку злочину проти неповнолітнього від досягнення ним вісімнадцятого року життя».

Інше важливе нововведення стосується обов’язку заявляти про злочин і покарання для посадових осіб, які не повідомили ватиканську судову владу про зловживання, про які дізналися, за винятком дотримання непорушності таємниці сповіді. Це означає що всі особи, які на території Ватиканської держави виконують обов’язки посадовців (а це понад 90% осіб, які працюють у Ватикані та для Святого Престолу), каратимуться за неповідомлення про злочин.

Крім того, вікарій Міста Ватикану відтепер має обов’язок повідомляти промотора справедливості про кожну звістку про зловживання, що «не є явно безпідставною», із запобіжною метою усуваючи підозрюваного від душпастирської праці. Кожен, хто буде визнаний винним у зловживаннях, «буде звільнений від своїх служінь» у Ватикані. Якщо йдеться про священика, вступають в дію всі вже діючі канонічні приписи.

Раніше архиєпископа Ліонського кардинала Філіппа Барбарена засудили у Франції до шести місяців ув'язнення умовно за обвинуваченням у приховуванні фактів сексуального насильства над дітьми.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75261/

Следующая новость
Предыдущая новость

Автооптика по заводским ценам Промышленные и пищевые заливные формы из силикона "Карітас Київ" і Рада молодих вчених Інституту філософії НАНУ проводять літню філософську школу про мир, діалог і філософію Как обустроить узкую прихожую Профессиональный татуаж в Краснодаре

Публикации